Aiguat

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta

Redacció Cubelles 05-12-2019 11:47

L'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. EIX

L'Ajuntament de Cubelles recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Segons ha informat aquest matí l'Agència Catalana de l'Aigua, l'embassament del Foix continua sobreeixint i ja ha superat el nivell d'alerta. El cabal del riu és de 8m3/s i la tendència és que seguirà creixent.

El cabal alliberat és poc habitual i representa un risc moderat d'inundació al municipi de Cubelles. Per això, des del consistori es demana la màxima precaució a guals i punts baixos: "Es preveu que el cabal es pugui mantenir o créixer una mica més en les properes hores atès que les precipitacions es mantenen". L'Ajuntament recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera.

Precisament aquesta setmana s'ha anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) impulsarà en breu la rehabilitació del canal de reg del riu Foix que ha de permetre, a banda de ser més efectiu de cara a l’abastiment dels pagesos de la zona, erradicar els problemes de sobreeiximents que sovint pateix la infraestructura i que provoca que negui algunes propietats de veïns de Mas Trader i Les Estoreres. Es dona així sortida, mitjançant la mediació de l’Ajuntament de Cubelles, a una reivindicació històrica i llargament reclamada pels afectats d’ambdós barris.  

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon