Port de Vilanova

El LAB converteix un pi caigut per l’esclafit a Vilanova en una obra d’art monumental

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 05-12-2019 07:55

El LAB converteix un pi caigut per l’esclafit a Vilanova en una obra d’art monumental. Jordi Lleó

L’artista francès, Julien Féraud, especialitzat en escultures d’arbres caiguts està construint aquesta obra a l’entrada del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques

El públic podrà contemplar tots els vespres l’obra il·luminada junt amb una projecció, a la façana del LAB, de balenes de la costa vilanovina

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques, LAB de la UPC, ubicat Port de Vilanova i la Geltrú ha realitzat una original solució a un tronc d'un pi caigut durant l'esclafit del dia 12 d'agost, que en principi tenia un destí fatal. L'arbre estava al costat del laboratori durant els darrers 16 anys. Durant la tempesta les seves branques no van aguantar i es van partir. Les que van quedar eren massa fràgils i es va optar per podar definitivament, fins que només va quedar el tronc.

Entre arrencar el tronc i deixar la soca com un vestigi mut del port i de la tempesta, el director del LAB, Michel André, va pensar en donar una segona vida a l'arbre convertint-lo en una obra d'art, "per testificar la seva presència immemorial i projectant-lo per sempre cap al futur, oferint a la ciutadania de Vilanova una oportunitat d'apropar-se al Port", comenta André

Amb el consentiment de Ports de la Generalitat, l'autoritat portuària, André es va posar en contacte amb l'artista francès Julien Féraud, especialitzat en escultures d'arbres caiguts, "per crear una obra única que tothom podrà contemplar, de dia i de nit, a la vegada de donar una dimensió cultural al recinte portuari de Vilanova", explica el director del LAB.

Julien Féraud estarà fins al cap de setmana vinent treballant la fusta per acabar aquesta obra monumental que quedarà il·luminada, just a l'entrada del LAB, que es troba al costat de les oficines de Ports de la Generalitat, abans de l'accés de la dàrsena pesquera del port. Un cop finalitzat el muntatge, l'obra es podrà contemplar il·luminada però també associada amb una projecció a la façana del LAB d'imatges de les balenes que passen a poques milles de la costa de Vilanova. Les imatges es podran veure de les vuit del vespre fins a les dotze de la nit.

Aquesta obra és una donació a la ciutat de Vilanova i la Geltrú de la Fundació The Sense of Silence Foundation que promou les investigacions que realitza el LAB a nivell per tot el món. Aquest laboratori vilanoví conté un túnel acústic que serveix per recrear les condicions marines i poder calibrar els sensors que el LAB té instal·lats per tots els mars i oceans, a través dels quals obté dades científiques sobre el soroll al medi marí. De fet, el LAB és un equipament científic únic al món en sector de la investigació bioacústica. Tot un referent científic mundial que es troba a Vilanova i que ara ha pensat en aquesta acció artística i documenta en contribució a la ciutat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon