Ocupació il·legal

Som VNG denuncia que desallotgen les 15 persones que dormen a l'antic concessionari de Nissan

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-12-2019 10:34

Som VNG denuncia que desallotgen les 15 persones que dormen a l'antic concessionari de Nissan. Som VNG

La policia local van notificar dissabte als inquilins que havien d'abandonar l'edifici en 48 hores

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Som VNG denuncia que en les properes hores es procedirà al desallotjament de les 15 persones que dormen a l'antic concessionari de Nissan, sense haver ofert una alternativa des de l'Ajuntament. Segons la formació, una dotació de la policia local, per ordre del govern municipal, va notificar dissabte a les persones que dormen a la nau de l'avinguda d'Eduard Toldrà, que havien d’abandonar-la en un termini de 48 hores. Segons denuncien a les xarxes, aquest desallotjament "es farà amb l’objectiu d’instal·lar una tanca per a que no pugui entrar ningú".

Un quinzena de persones dormen a l'antic concessionari de Nissan, abandonat des de fa temps i en un estat de degradació molt important. SOM VNG diu que ha parlat amb els regdors d’Habitatge, Francesc Xavier Serra, i la d’Acció Social, Marta Guinda, per preguntar sobre les alternatives que havien ofert: "Tots dos han donat versions contradictòries, però en cap cas una solució per a les persones sense llar que, durant aquesta setmana, hauran de dormir al ras, o bé buscar un altre edifici abandonat on passar les nits fredes de desembre".

La formació Som VNG lamenta que "l’Ajuntament continua sense tenir una estratègia clara sobre com abordar aquesta problemàtica, ni la voluntat per destinar els recursos necessaris" i considera que "aquest tipus de mesures no es poden donar sense oferir cap alternativa, perquè sinó empitjorarà directament les condicions de vida de persones que ja tenen unes condicions prou dures. Cal una estratègia responsable per donar una nova oportunitat a les persones sense llar, i que puguin tenir una vida digna. Fent-los fora d'on dormen no solucionarà res".

El passat mes de març, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va obrir un expedient d'ordre d'execució per a l'administrador concursal designat a l'edifici de l'antic concessionari de cotxes Nissan per tancar l'accés des de la via pública mitjançant una malla electrosoldada.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon