Foc en un habitatge

Espectacular incendi a les terrasses d'un edifici a Cubelles

Redacció Cubelles 10-12-2019 09:17

Espectacular incendi a les terrasses d'un edifici a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El foc ha afectat els pisos de la tercera planta però no hi ha hagut ferits

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya es van activar ahir als voltants de 2/4 de 9 del vespre per extingir un incendi declarat en una terrassa d'un immoble del carrer Gallifa cantonada Pg. de Vilanova. Afortunadament, no s'ha de lamentar cap ferit i ara caldrà avaluar els desperfectes materials dels pisos afectats. L'Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, es va personar al lloc dels fets i es va posar a disposició del veïnat. També es va activar, preventivament, un allotjament alternatiu, que finalment no va fer falta utilitzar perquè cap a les 22 h., la Policia Local va permetre als veïns i veïnes desallotjats retornar als seus habitatges, amb l'excepció dels propiestaris del pis més afectat pel fum que han passat la nit amb uns familiars.

Els fets van tenir lloc cap a les 20.15 h. quan es va alertar a la Policia Local de Cubelles de la declaració d'un incendi en una terrassa d'un immoble. Una dotació dels agents locals es va desplaçar al lloc dels fets, va activar els serveis d'emergències de Bombers, Mossos d'Esquadra i SEM, i va alertar a totes les persones que es trobaven a l'interior de l'edifici, de tres plantes i una desena de pisos, que abandonessin l'immoble de forma preventiva. Les flames ràpidament van agafar alçada, superant l'edifici, però sense afectar a l'interior de cap vivenda, sinó propagant-se a les terrasses colindants.

Cap a les 20.30 h. van arribar, escortades per la Policia Local, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van accedir a l'edifici per l'interior i van extingir les flames en uns minuts. També es van personar al lloc dels fets una dotació dels Mossos d'Esquadra i una del SEM.

Tot i això, els bombers van estar prop d'una hora comprovant l'afectació a l'estructura de l'edifici i dels immobles de la tercera planta, a priori els més afectats perquè va ser on es va originar el foc. Un cop garantida la seguretat dels residents, cap a les 22 h. es va autoritzar el seu retorn a les vivendes. Només els residents al pis més afectat, van haver de passar la nit fora del seu domicili. L'Alcaldessa de Cubelles els hi va oferir un allotjament alternatiu, però els afectats van preferir pernoctar a casa de familiars.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon