Conflicte veïnal

Cales de Pachs fa marxa enrere i retira el projecte de la polèmica planta d'asfalt

ACN Pacs del Penedès 12-12-2019 02:13

Imatge de la fàbrica Cales de Pacs que és on es vol ubicar la planta asfàltica al municipi de Pacs del Penedès, que ha generat el rebuig dels veïns .

La plataforma ciutadana en contra de la instal·lació anuncia que es dissoldrà quan es confirmi la renúncia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Cales de Pachs, l'empresa que gestiona la pedrera on es volia ubicar una planta asfàltica al terme municipal de Pacs del Penedès, s'ha fet enrere i ha decidit renunciar al projecte. Així ho ha anunciat Valentí Graner, director general de l'empresa, aquest dimecres en una reunió amb els alcaldes de Pacs del Penedès i Les Cabanyes i una vuitantena de veïns que havien constituït una plataforma per oposar-se al projecte. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la plataforma veïnal ha valorat "positivament" el canvi de posició manifestada per Graner i ha agraït "la mobilització dels veïns, el suport dels alcaldes, associacions empresarials, entitats i empreses dels municipis afectats, i el suport dels 3.400 ciutadans" que han signat el manifest de rebuig a la planta asfàltica.

Així mateix, la plataforma ha manifestat la seva voluntat de dissoldre's "una vegada es confirmi per escrit la renúncia d'ambdues empreses al projecte i es tanqui l'expedient".

Dues setmanes de mobilitzacions

Els veïns de Pacs del Penedès i Les Cabanyes feia dues setmanes que es mobilitzaven en contra de la instal·lació d'aquesta planta al municipi després de veure que diferents estudis constataven que aquesta indústria "genera uns gasos altament contaminants i perjudicials pel medi ambient i la salut". A banda d'això, els veïns manifestaven que l'actual pedrera "esta en fase de semiesgotament" i això provoca que el camions facin a diari "milers i milers de quilòmetres" per portar la pedra que es tracta, un fet que amb la planta asfàltica s'accentuaria.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon