Viticultors del Cava

Unió de Pagesos, JARC i Viticultors consideren una fita històrica l’aprovació per unanimitat del pla estratègic de la DOP Cava

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 26-12-2019 09:19

Viticultors del Cava recomana als productors que es faci una poda i un adobat equilibrat de cara a la propera campanya, en la qual és possible que també sigui necessària una regulació a la baixa del rendiment per hectàrea

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Ple de la Denominació Protegida Cava va aprovar ahir per unanimitat el pla estratègic de la DOP, que conté mesures relatives a la segmentació i zonificació per incidir en l’origen del cava i aconseguir que la seva qualitat quedi reflectida en l’etiqueta. 

La coalició Viticultors del Cava, formada per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès, considera que l’aprovació unànime d’aquestes mesures és una fita històrica i un pas molt important pel sector vitivinícola i considera que anar tots a una facilitarà el desenvolupament del pla a partir de l’any vinent.

Recomanació de poda i adobat per limitar el rendiment

Tenint en compte l’important estoc de vi base per a cava existent abans de la verema 2019, quantificat en uns 69.000.000 litres, que es podria incrementar fins els 100.000.000 litres després de la verema d’enguany, la coalició Viticultors del Cava recomana als productors que es faci una poda i un adobat equilibrat de cara a la propera campanya, en la qual és possible que també sigui necessària una regulació a la baixa del rendiment per hectàrea (quilos per hectàrea que es permet entregar als cellers).

La coalició espera que tots els agents implicats, viticultors i elaboradors, siguin conscients i responsables per aconseguir l’escenari desitjat: un equilibri entre l’oferta i la demanda que asseguri un preu del raïm i del vi adequat per a tots.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon