Robatori

Els Mossos d’Esquadra amplien la seva presència als carrers de Calafell després dels últims robatoris

Redacció Calafell 03-01-2020 10:26

Els Mossos d’Esquadra amplien la seva presència als carrers de Calafell després dels últims robatoris. Ajuntament de Calafell

Unitats ARRO s’afegeixen al dispositiu policial per donar seguretat especialment al nucli antic

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra han ampliat, la nit de dijous a divendres, la seva presència als carrers de Calafell. Ho han fet després de la reclamació de l’Ajuntament d’un major nombre d’efectius, davant dels robatoris dels darrers dies i la pressió veïnal que fins i tot ha arribat a organitzar-se en patrulles nocturnes per vigilar cases i comerços. Els nous agents se sumen als que ja tenien patrullant els propis Mossos i als de la Policia local.

Unitats ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) participen des d’ahir en el dispositiu que es realitza al nucli antic. Però la seva participació permet també no deixar desatesa la vigilància d’altres barris del municipi. Els ARRO són unitats de suport a la seguretat ciutadana i a l’ordre públic que proporcionen agents a llocs on se’n necessiten més dels habituals, i que ja han actuat en ocasions anteriors, per exemple a les estacions de Segur i de Calafell.

L’Ajuntament havia demanat, el matí d’aquest dijous, una major presència policial als Mossos, en una reunió de seguiment de la situació de l’equip de govern. Queda pendent de posar data a la junta local de seguretat, que l’Ajuntament ha demanat també a la delegació del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona.

L’alcaldessa accidental, Helena Rubio, explica que “la Policia local s’ha bolcat en aquest tema, però tenim un municipi molt gran, ens costa arribar a tot arreu, i cal que la Generalitat es responsabilitzi d’una competència que, al capdavall, és seva”.

Rubio ha afegit que “els cossos policials fa dies, ni d’avui ni d’ahir, que estan sobre el problema i la investigació dels fets es troba molt avançada”. Diu també que “tenim més un problema de les mancances de les lleis que de treball policial. Però amb les mesures que s’estan aplicant esperem acabar amb els robatoris en breu, tot prevenint-los amb la presència policial al carrer”.

L’alcaldessa accidental subratlla que “els comandaments de la Policia local han parlat reiteradament amb els afectats directes i amb els col·lectius de comerciants i botiguers, que tenen la mateixa informació que té el govern municipal”. A més, apunta: “Aquest divendres, el regidor de Seguretat Ciutadana i jo mateixa ens reunirem amb aquests col·lectius”. L’alcalde, Ramon Ferré, està fora del país per motius personals, però està seguint el tema permanentment per via telefònica.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon