Carnaval 2020

El Carnaval de Sitges comptarà amb un dispositiu de seguretat format per més d'un miler d'efectius

ACN/ Àlex Recolons Sitges 17-02-2020 04:20

Imatge de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Governació, Eduard Terrado, presidint la reunió de la Junta Local de Seguretat . A

Per segon any, un dron dels Mossos d'Esquadra sobrevolarà el Passeig Marítim

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Carnaval de Sitges, que a partir de dijous espera rebre unes 300.000 persones, comptarà enguany amb dispositiu de seguretat format per més d'un miler d'efectius entre Policia Local, Mossos d'Esquadra, SEM, Creu Roja, Bombers, Protecció Civil i seguretat privada. Com en anys anteriors, bona part dels esforços es destinaran a garantir la seguretat durant les rues, principalment les dues nocturnes. Així, agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra patrullaran d'uniforme i de paisà per evitar robatoris, agressions sexuals o venda d'alcohol a menors, entre d'altres. També repetirà la vigilància del Passeig Marítim amb un dron dels Mossos d'Esquadra i de les urbanitzacions amb un helicòpter per evitar els robatoris en habitatges.

L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha presidit aquest dilluns la Junta de Seguretat Extraordinària amb motiu del Carnaval 2020. La Junta, que ha comptat amb la presència dels responsables de tots els cossos de seguretat que conformen el dispositiu i els responsables de l'organització de la festa, ha servit per resoldre dubtes i qüestions d'última hora.

En declaracions als mitjans, l'alcaldessa del municipi ha destacat que el dispositiu de seguretat d'enguany incorpora millores respecte el d'anys anteriors per garantir que el carnaval, una de les festes més multitudinàries de Catalunya, transcorri sense incidents. Unes millores que, entre d'altres, comporten dotar de més efectius el dispositius de seguretat. "Des del punt de vista de la seguretat afrontem el carnaval amb il·lusió i tranquil·litat perquè sabem que estem preparats i que davant qualsevol eventualitat podrem oferir una resposta professional i adequada", ha afegit Eduard Torrado, regidor de Governació.

Com ja es va fer l'any passat, un dron dels Mossos d'Esquadra sobrevolarà el Passeig Marítim per controlar la rua. L'aparell transmetrà imatges aèries al centre de coordinació perquè els cossos policials puguin veure com es mouen els assistents. D'aquesta manera, els cossos de seguretat podran activar serveis i dispositius de manera més àgil. A més, en cas que sigui necessari, el dron podrà captar imatges més detallades de les rues i els seus entorns si es detecta algun fet delictiu, com robatoris o agressions per motiu de gènere, dos de les principals preocupacions.

Relacionat amb els drons, enguany també es posarà en marxa un dispositiu per evitar que particulars en puguin utilitzar al casc urbà. Des del consistori es recorda que Sitges està en la zona d'influència de l'aeroport del Prat i que està totalment prohibit el seu ús al municipi en qualsevol circumstància.

En el marc del dispositiu de la Policia Local, es tornarà a repetir l'experiència de l'any passat i es faran controls de drogues a través de gossos especialitzats a un punt estratègic de pas, a més a més dels controls de la venda ambulant no autoritzada i de la instal•lació de barres a establiments públics o via pública. Uns controls que van servir per identificar prop de 500 persones i denunciar-ne una cinquantena.

Com ja es va fer l'any passat, es reforçarà la vigilància als barris més allunyats del nucli urbà per evitar robatoris als habitatges quan els seus propietaris estan al carnaval. Així, a banda de destinar més efectius, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolarà aquests barris més allunyats.

Per últim, també s'adoptaran les mesures habituals de prevenció davant l'amenaça terrorista, amb la instal·lació de tanques de formigó en el perímetre del centre per evitar l'accés de vehicles.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon