Memòria 2019

La policia local de Vilafranca va fer 347 detencions durant el 2019 i va posar 10.000 denúncies de trànsit

Redacció Vilafranca del Penedès 18-02-2020 06:10

La policia local de Vilafranca va fer 347 detencions durant el 2019 i va posar 10.000 denúncies de trànsit. Ajuntament de Vilafranca

Entre els 15.000 serveis prestats durant l'any, destaca l’increment d’actuacions en matèria de drogues (de 358 a 473), que vinculen al fenomen okupa que té un perfil delinqüencial

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyats per l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, han presentat aquest matí els resultats de la memòria de la Policia Local de l’any 2019. El regidor ha destacat que la Policia Local rep una mitjana d’entre 7.000 i 8.000 trucades anuals, tenint en compte que és un servei que està tot l’any obert les 24h del dia. En l’àmbit de la seguretat ciutadana, Montfort ha posat èmfasi en l’increment del nombre de detencions (de 214 l’any 2018 a 347 el 2019). “Cal felicitar els agents perquè s’han dut a terme actuacions de mèrit”, ha comentat. En l’àmbit de les denúncies de trànsit, el regidor ha destacat que es manté la xifra d’unes 10.000 denúncies anuals per infraccions de trànsit. “Hem de pensar que fa anys s’havia arribat a les 15.000 denúncies. Això denota que hi ha un comportament més cívic al volant”, afirmava Montfort. Finalment, pel que fa a les actuacions de policia de proximitat, el regidor ha destacat que s’han imposat 200 denúncies més que l’any passat per accions incíviques, 56 de les quals van ser per orinar al carrer (un total de 198); i els més de 500 servei assistencials a persones (malaltes, ferides, desorientades, èbries, afectades per malalties mentals, indigents o menors).

Per la seva banda, l’inspector Romero es mostrava satisfet especialment pel fet que la Policia Local hagi doblat el nombre de detencions. “Vol dir que tenim uns efectius que són molt actius i estan a peu de carrer”, ha dit. Romero, en canvi, ha considerat “preocupant” la xifra de 83 persones denunciades per conduir sota els efectes del consum de drogues, gràcies al fet de disposar d’un aparell drogotest, i ha destacat que les accions formatives en matèria de conducció segura i de civisme a les escoles i instituts han assolit “un punt d’excel·lència arribant fins a uns 3.600 alumnes”.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull ha fet èmfasi en la diversitat dels àmbits de treballs de la Policia Local i el seu volum de treball. “La xifra de 15.000 serveis prestats en els diferents àmbits per part de la Policia Local és una brutalitat. Demostra un gran nivell de servei i compromís”, ha afirmat l’alcalde. Regull ha destacat la bona relació i coordinació amb els Mossos d’Esquadra, que “ens ha portat a fer operacions conjuntes amb resultats molt satisfactoris en seguretat ciutadana i controls” però  ha lamentat l’increment d’actuacions en matèria de drogues (de 358 a 473), que ha vinculat al fenomen okupa que té un perfil delinqüencial, no al que té un perfil social. “Són màfies que viuen d’això. Malgrat que hem pogut desallotjar més de 50 pisos, encara tenim aquest problema. És una vergonya que no s’hi pugui fer res. La llei no ens dóna suport i les administracions superiors no s’hi estan posant seriosament”, lamentava l’alcalde. Regull ha recordat que l’incendi en un bloc d’habitatges de la Girada de fa unes setmanes va venir arran d’una antiga okupació, que havia “punxat” el corrent elèctric irregularment.

Els responsables municipals han reafirmat un any més que, segons xifres dels Mossos d’Esquadra, els índexs de delinqüència a la comarca estan clarament per sota de la mitjana catalana.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon