Fauna local

Es posa en marxa un projecte per l'estudi i conservació de l'àliga cuabarrada al Parc del Garraf

ACN Olivella 25-02-2020 02:42

Exemplar d'àliga cuabarrada al Parc del Garraf. Eulàlia Gómez / Diputació

Es farà un seguiment d'una de les tres parelles que hi nidifica per obtenir-ne el màxim d'informació

Del 17 al 27 d’agost “Més Festival Garraf” a Finca Mas Solers. Els Amics de les Arts, Manel, Sopa de Cabra, Miki Núñez i molts més mesgarrafestival.com

PUBLICITAT

La Diputació de Barcelona i el Gremi d’Àrids de Catalunya (GAC) han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per a l’estudi i conservació de l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) al Parc del Garraf. El conveni, que té per objectiu millorar la informació i poder dissenyar les accions de conservació d'aquesta espècie protegida i amenaçada, preveu fer un seguiment amb emissors GSM/GPRS d'una de les parelles que nidifiquen al parc per tenir informació diària dels seus moviments i localització durant un llarg període de temps. Aquesta informació permetrà delimitar perfectament el seu territori, dominis vitals, selecció d’hàbitat, zones d’alimentació, ritme d’activitat diària i detalls sobre el comportament reproductiu, entre d’altres.

Els estudis de seguiment de l’àliga cuabarrada permetran actualitzar les zones més sensibles d’ocupació del Parc del Garraf, així com donar resposta a interrogants referents a la seva biologia. Aquesta informació serà tinguda en compte tant a l'hora de proposar les mesures de millora per a la correcta conservació de l’espècie com per dissenyar els plans de restauració de les pedreres presents en les zones del Parc més favorables per a la preservació dels hàbitats de l’espècie.

L’àguila cuabarrada, també coneguda com de panxa blanca o perdiguera, és un rapinyaire diürn de mida mitjana-gran, típica d’ambients oberts amb vegetació mediterrània i clima temperat. La seva distribució engloba les regions semiàrides i càlides d'Europa, Àsia i el nord d'Àfrica. Cria des del nivell del mar fins a alçades de 1.000 metres i nidifica preferentment en cingleres, encara que també ho pot fer en arbres.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon