Crisi del coronavirus

Abigail Garrido: "ja hem comprat material per tal que la tornada a l'escola virtual no representi una desigualtat entre l'alumnat"

Redacció Sant Pere de Ribes 09-04-2020 07:08

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes. EIX

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes reclama a Ensenyament que posi les eines per evitar que les famílies més vulnerables quedin excloses del curs

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha explicat en una entrevista a EIX DIARI que l'Ajuntament està preparant la tornada a l'escola de forma virtual. Garrido avança que el consistori "ja hem comprat material per tal que la tornada a l'escola virtual no representi una desigualtat entre l'alumnat" i reclama a Ensenyament que posi les eines per evitar que les famílies més vulnerables quedin excloses del curs.

Abigail Garrido ha analitzat com afronta el municipi la crisi del coronavirus i quines són les mesures que impulsa l'administració local per fer front a aquesta emergència sanitària i social. Una de les darreres mesures anunciades és la moratòria en el pagament dels cànons anuals i els cànons d’adjudicació de les parades del Mercat Municipal La Sínia, objectes de concessió municipal.

Per aquest motiu, el govern municipal ha anunciat que als paradistes que el cànon anual dels seus llocs de venda al mercat municipal se’ls cobrarà durant el mes de novembre, aplicant la mateixa metodologia de rebut i pagament únic que es fa normalment al mes de juny, sense perjudici d'altres mesures de flexibilitat que, en el seu cas, es puguin plantejar, per a facilitar-ne el seu pagament.

Degut a l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària de la covid-19, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també atorgarà ajuts al lloguer urgents, mitjançant concessió directa, per tal de facilitar el pagament mensual de la renda de l’habitatge de residència a les famílies més vulnerables.

Podran beneficiar-se de l’ajut les persones i famílies amb un contracte vigent de lloguer al municipi, paguin una renda de lloguer de fins a 750€ mensuals i tinguin uns ingressos anuals no superiors a 24.965,55€ (si la unitat de convivència és d’1 membre), 25.737,68€ (si la unitat de convivència està formada per 2 membres), 26.844,68€ (si la unitat familiar està formada per 3 membres) o 27.739,50€ (si la unitat familiar està formada per 4 membres o més). Serveis Socials emetrà un informe per tal de conèixer la situació de vulnerabilitat de la unitat de convivència sol·licitant i l’Ajuntament podrà demanar tota la documentació necessària per comprovar que es compleixen els requisits per a la seva concessió, doncs els ajuts restaran condicionats a la comprovació dels requisits declarats.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon