Desescalada del confinament

La FEGP reclama que s'avanci el desconfinament de l'Alt Penedès i el Garraf, diferenciant-los de l'àrea metropolitana

ACN Vilanova i la Geltrú 07-05-2020 09:33

La FEGP reclama que s'avanci el desconfinament de l'Alt Penedès i el Garraf, diferenciant-los de l'àrea metropolitana. EIX

La patronal sosté que les comarques queden fora del radi de la capital catalana

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La Junta Directiva de la FEGP (Federació empresarial del Gran Penedès) ha reclamat a la Generalitat que diferenciï l'Alt Penedès i el Garraf de la resta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a l'hora d'avançar en les fases de desconfinament. En un comunicat, la patronal, que agrupa un miler d'empreses, ha assenyalat que les comarques penedesenques queden fora del radi immediat de la capital catalana. "Ens sorprèn i estem en total desacord amb la proposta de desconfinament plantejada", apunta la FEGP, que reclama que l'Alt Penedès i el Garraf puguin avançar a la fase 1, diferenciant-les del Baix Llobregat i el Barcelonès Sud. La patronal sosté que les dades sanitàries avalen la necessitat d'un tracte diferent.

Així, la FEPG assenyala que al Garraf i l'Alt Penedès la taxa de contagis és del 0,44% i del 0,53%, respectivament, mentre que al Baix Llobregat i al Barcelonès és del 0,76% i de l'1%. Pel que fa a les defuncions, la taxa al Garraf i l'Alt Penedès és del 0,10% i del 0,14%, mentre al Baix Llobregat és del 0,16% i al Barcelonès, del 0,20%.

En base a aquestes dades, la FEPG reclama a la Generalitat que faci una proposta de desescalada al Ministeri de Sanitat que es basi per comarques, i no per regions sanitàries.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon