Fase 1 del desconfinament

Pro Vegueria Penedès celebra la proposta per avançar a la fase 1 però exigeix el desplegament complet de competències

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 14-05-2020 04:38

“Estem lluny de la veritable solució, perquè l’esquarterament continua amb greus afectacions”, lamenta la plataforma

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La plataforma Pro Vegueria Penedès (PVP) celebra que la Generalitat proposi situar el Garraf i l’Alt Penedès a la fase 1 del desconfinament. Amb tot, l’entitat es mostra crítica amb la gestió que el Govern fa de la vegueria penesenca i de l’àmbit territorial, que lamenta que encara no té plenes competències pròpies. La PVP retreu a la Generalitat que la primera proposta de desconfinament es basés en una divisió territorial que obviés el Penedès, malgrat tenir àmbit propi. Ara, aplaudeixen que es vulguin flexibilitzar les mesures de la desescalada però consideren que no és suficient. “Estem lluny de la veritable solució, perquè l’esquarterament [territorial] continua amb greus afectacions”, asseguren en un comunicat.

La PVP recorda que la vegueria i l’àmbit Penedès estan formats per l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i bona part de l’Anoia. Amb la divisió sanitària plantejada fins ara, però, el Baix Penedès queda adscrit al Camp de Tarragona, l’Anoia pertany a la regió de Comarques Centrals i les dues comarques restants formen part de la regió Metropolitana Sud –ara subdividida per la nova proposta de desconfinament-.

“No podem admetre que situacions com aquesta es tornin a produir”, etziba la plataforma, que considera que el “problema” rau en la manca de serveis territorials complerts pel si del Penedès. En aquest sentit, també recrimina a la Generalitat que encara no estigui enllestit el Pla Territorial Parcial (PTP) d’aquesta zona, on s’ha de definir la planificació de futur de les quatre comarques.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon