Pesca

Malestar a Calafell per una decisió de la Generalitat que posa en perill la supervivència de la Confraria de Pescadors

Redacció Calafell 03-06-2020 08:58

Malestar a Calafell per una decisió de la Generalitat que posa en perill la supervivència de la Confraria de Pescadors. Ajuntament de Calafell

La direcció general de Pesca vol fer canviar de confraria la meitat de les embarcacions calafellenques ancorades a Vilanova i la Geltrú

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Calafell ha formalitzat una queixa davant la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, per una decisió que posa en perill la viabilitat economòmica i la supervivència de la Confraria de Pescadors. Aquest departament ha iniciat un procediment que implica el canvi de confraria de la meitat de les embarcacions calafellenques (3 de 6) ancorades al port de Vilanova i la Geltrú, fet que implicaria un daltabaix econòmic a l’entitat.

Es dóna el cas que de les 3 barques que canviarien de confraria, n’hi ha dues d’arrossegament, que són les que proporcionen la major part dels ingressos de la Confraria. Segons l’escrit enviat a la Generalitat per l’alcalde, Ramon Ferré, tot plegat “portaria, en un termini de temps no massa llarg, a l’ofegament econòmic de la institució, a la impossibilitat de complir les funcions que té encomanades i, en definitiva, a la seva completa extinció i desaparició”.

La carta, a més, repassa la trajectòria històrica de l’entitat, que comença l’any 1902. I diu que la seva desaparició “constituiria per a tot Calafell un greu daltabaix, per tal com la Confraria de Pescadors de Sant Pere ha esdevingut un referent del poble, ant per la seva importància històrica i cultural com per la transcendència de les seves activitats socials”.

L’alcalde ha manifestat que “amb independència de les al·legacions que puguin formular les embarcacions i entitats afectades, considerem la nostra obligació gestionar i protegir els interessos de la ciutadania de Calafell, així com el seu patrimoni històric social i cultural, que es podria veure seriosament malmés, si s’arribés a fer efectiva la modificació proposada”.

Ferré afegeix que “reclamem que la direcció general de Pesca tingui en compte la importància i rellevància de la Confraria de Pescadors de Calafell en la decisió definitiva, de forma que en quedi garantida la continuïtat”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon