Nissan se'n va

Les protestes pel tancament de Nissan s'estenen a Vilanova i la Geltrú

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 04-06-2020 08:40

Les protestes pel tancament de Nissan s'estenen a Vilanova i la Geltrú. Jordi Lleó

La CGT Garraf i Alt Penedès creu que la decisió de la marca japonesa afecta a tot el sector de l'automòbil

Els sindicalistes exigeixen un plantejament estratègic del sector i la implicació de l'Estat i la Generalitat

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Les mobilitzacions de protesta pel tancament de les factories de Nissan a Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu, s'està estenent pel territori. Aquest dimarts amb el suport de la CGT, s'ha realitzat una concentració a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú d'una cinquantena de persones que s'han dirigit fins al concessionari de Nissan, a la ronda Europa, en solidaritat als més de 3.000 treballadors directes, i els prop de 23.000 d'indirectes que es poden veure afectats per la decisió de la marca japonesa de tancar les seves plantes a Catalunya.

La CGT Garraf ha volgut donar aquest suport perquè moltes empreses del Penedès estan vinculades al sector de l'automòbil. Javier Turrillo, membre del Comitè d'Empresa de Nissan per CGT, tem que la crisi iniciada a Nissan es pugui estendre a tot el territori. El sindicalista es mostra molt escèptic sobre una possible solució, perquè des que Nissan va fer pública la seva decisió hi ha hagut cap interlocució entre treballadors i empresa, almenys que faci entreveure una possible negociació. "Sí que tenim suport polític i de les administracions tant locals com de la Generalitat. D'altres vegades no l'hem tingut. Seria inconcebible que Nissan marxés de Catalunya i l'administració no fes res", diu Turrillo.

Els treballadors de Nissan anaven veient en els darrers anys que la producció de cotxes baixava paulatinament i que el centre tecnològic no desenvolupava nous projectes, cal pensar que un vehicle triga dos anys en llençar-se des de l'inici del seu disseny. "El producte que construíem s'acaba a pesar de tenir un cotxe estrella, els models elèctrics, però Nissan no avançava cap producte nou. Al novembre va haver-hi un anunci d'una nova fàbrica de pintura. Això ens va donar esperances de futur. Però al gener, Mercedes va anunciar que ens deixava, va venir la crisi del Covid19 i es va precipitar l'anunci del tancament".

Turrillo veu més òptim mantenir les plantes de producció, de la marca que sigui, que no pas mantenir a Nissan al territori. Per això cal un pla de viabilitat a gran escala del sector automobilístic a Catalunya. En aquest mateix sentit s'expressava Juan Antonio Soler, secretari general de CGT del Garraf i Alt Penedès, "ens cal un pla industrial i inversió estatal o autonòmic, per no quedar a mercè dels interessos capitalistes salvatges internacionals". A la protesta de Vilanova també hi van participar membres del Comitè d'Empresa d'Acciona Facility Services, que de manera subcontractada es dedica al suport logístic i una part del muntatge de Nissan. D'aquesta empresa hi ha 1.200 treballadors afectats pel tancament i formen part d'aquests prop de 23.000 llocs de treball indirectes que poden veure's afectats pel tancament de Nissan.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon