Festa Major 2020

Vilafranca suspèn la Festa Major en "no poder garantir la seguretat" davant l'augment de casos de covid-19

ACN Vilafranca del Penedès 07-07-2020 10:44

Regull assegura que la situació que es viu al Segrià els ha obligat a prendre una decisió dolorosa però necessària

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha anunciat aquest dimarts al vespre que la Festa Major que s'havia de celebrar del 28 d'agost al 2 de setembre queda suspesa en no poder garantir la seguretat dels assistents davant l'augment de casos de covid-19. Regull ha explicat que la situació que es viu al Segrià demostra que la batalla contra el coronavirus "no s'ha guanyat" i que seria una "irresponsabilitat" celebrar actes multitudinaris a la ciutat. "Tot i que els administradors han treballat molt en una festa alternativa, finalment la realitat s'ha imposat a l'optimisme", ha afegit. En funció de l'evolució de la pandèmia, Regull no ha descartat que es puguin organitzar "actes simbòlics" que no comportin aglomeracions.

Pere Regull ha deixat clar que la suspensió s'ha acordat unànimement entre l'Ajuntament i els administradors, que veient l'evolució a l'alça dels casos de coronavirus s'han vist obligats a prendre una decisió "dolorosa però necessària". "Sempre hem volgut garantir la seguretat, i en cas de dubte hem assumit la millor decisió", ha afegit Pablo Sancho.

Tot i insistir que els vilafranquins s'ha d'"oblidar" de la Festa Major d'aquest any, Regull no ha descartat, en funció de l'evolució de la situació sanitària, organitzar "actes simbòlics" per mantenir tant com es pugui l'esperit de la festa.

L'alcalde de Vilafranca ha reconegut que des de l'inici de la pandèmia la Festa Major "ha estat en perill" i que si s'ha treballat fins el final per organitzar una edició adaptada al context sanitari ha estat perquè durant el confinament s'havien d'enviar "senyals positius" a la ciutadania.

Regull assegura que en cap moment han rebut cap mena de pressió per celebrar o no la Festa Major i que la suspensió s'explica únicament per l'augment de casos de covid-19 i la situació que s'està vivint al Segrià. Aquí, l'alcalde ha recordat que la festa "no és només local" i que davant la impossibilitat de controlar l'arribada de gent de fora del municipi han optat per la "suspensió total".

L'alcalde també ha recordat que a mitjans d'agost començarà la verema i que molts temporers arribaran a la ciutat i la comarca amb el risc que això comporta veient la situació que es viu al Segrià. En aquest sentit, ha anunciat que ja estan parlant amb el Departament de Salut per afrontar aquesta situació en les millors condicions.

Per últim, Pablo Sancho, un dels administradors, ha fet una crida per tal que els veïns de Vilafranca comprin la samarreta de la celebració perquè es "respiri" en la mesura del possible "ambient de Festa Major".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon