Obres a Rodalies

Vilafranca treballa en la creació d'una línia de bus exprés fins a la Universitat Autònoma de Barcelona

Redacció Vilafranca del Penedès 20-07-2020 03:39

Vilafranca treballa en la creació d'una línia de bus exprés fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ajuntament de Vilafranca

Aureli Ruíz: 'És un plantejament de futur i esperem que es pugui implantar a partir de 2021'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han explicat aquest dilluns les mesures que es duran a terme a nivell de reforç del servei de bus arran de les obres que tindran lloc, entre el 25 de juliol i el 15 de novembre, a la línia R4 de Rodalies RENFE, entre les estacions de Sant Sadurní d’Anoia i Martorell. L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament de Vilafranca i des del grup d’alcaldes del Penedès per on transcorre la línia R4 “s’ha treballat el tema amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en la línia que es reforcés la línia de bus, perquè fer el transbord tren-bus a Sant Sadurní fins a Martorell mentre durin les obres és poc operatiu i comporta pèrdua de temps”. El comunicat oficial de la Direcció General de Transport satisfà les demandes ja que incrementa els busos a l’estiu i es doblaran les expedicions a partir que comenci el nou curs escolar el 14 de setembre. “Tenim el compromís de la Generalitat que s’estarà amatent al funcionament d’aquestes mesures perquè no hi hagi col.lapse”, ha dit Pere Regull.

Per la seva banda, Aureli Ruiz recordava que, amb les obres a la línia ferroviària entre Sant Sadurní i Martorell, es reduiran els combois a un tren cada hora, la qual cosa suposarà un “trasbals per tota la gent que va a estudiar i a treballar a Barcelona, tenint en compte que no s’acabaran fins al novembre”. El regidor de Mobilitat ha explicat que el reforç de la línia de bus exprés durant aquest període d’obres a la línia R4 consistirà, d’una banda, a mantenir la freqüència d’expedicions durant tot l’estiu i no aplicar la reducció en el servei que es feia a l’estiu per vacances i, d’altra banda, a incrementar de 22 a 43 el nombre de busos diaris tant d’anada com de tornada de Vilafranca a Barcelona a partir del 14 de setembre. D’aquesta manera, a les hores punta, hi haurà un bus cada 15 min. i la resta d’hores una expedició cada 30 min. El primer bus sortirà de Vilafranca a les 5,45h i l’últim a les 22.15h. Aureli Ruiz s’ha mostrat satisfet de la resposta a les demandes fetes pel territori però avisava que l’evolució de pandèmia de la COVID-19 pot acabar influint en el transport públic, la qual cosa aporta un punt d’incertesa a tot plegat.

Com a plantejament de futur, el regidor ha revelat que s’està treballant en una línia de bus exprés de Vilafranca a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). “És un procés llarg. S’han fet passos endavant i la línia està concedida. És un plantejament de futur i esperem que es pugui implantar a partir de 2021”, reconeixia Ruiz.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon