Dofins a la costa

Albirament d'un grup molt nombrós de caps d'olla grisos a la costa de Garraf

Redacció Sitges 30-07-2020 08:01

Albirament d'un grup molt nombrós de caps d'olla grisos a la costa de Garraf. EIX

L'equip investigador de l'Associació Cetàcea destaca que al grup hi havia una dotzena de cries, algunes d'elles, acabades de néixer

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'equip investigador de l'Associació Cetàcea ha poder enregistrar aquest passat diumenge un albirament molt especial. Es tracta d'un nombrós grup de caps d'olla grisa (Grampus griseus), d'aproximadament 70 individus, entre els quals destaquen la presència de 12 cries, algunes d'elles acabades de néixer: "Són molt bones notícies per aquesta espècie a les aigües catalanes". L'entitat remarca la importància de mantenir estudis de fauna marina a llarg termini, per veure com evolucionen les seves poblacions.

El cap d'olla gris (Grampus griseus) és un dofí de mida més aviat gran (3,5 m de llargada màxima i 350 quilos de pes) que es reconeix pel seu cap globós i per les abundants marques allargades de color blanc que, tot i que semblen cicatrius, ja es troben presents en els nounats. Sovint, especialment en els animals adults, la coloració de la regió cefàlica és més clara que la de la resta del cos i, a distància, alguns exemplars poden fins i tot arribar a semblar blancs.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon