Sorolls

Queixes dels veïns de Mar, Ribes Roges i la Plaça de la Sardana pel "pas inusual de més trens de mercaderies"

Redacció Vilanova i la Geltrú 31-07-2020 08:48

Queixes dels veïns de Mar, Ribes Roges i la Plaça de la Sardana pel "pas inusual de més trens de mercaderies". AV Ribes Roges

Les associacions de veïns denuncien que el soroll és insoportable a les nits, la velocitat excessiva i que des de fa un any no hi ha barrera acústica perquè va quedar destruïda per l'esclafit de l'estiu passat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Les associacions de veïns dels barris de Mar, Ribes Roges, Plaça de la Sardana i La Geltrú han fet arribat una queixa formal a Adif, a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel soroll que genera el pas de trens nit i dia: "és una problemàtica que portem molts anys denunciant i que aquest estiu, ja s'ha fet insoportable. Són problemes de seguretat, soroll i salut", denuncien els veïns.

En una carta que han dirigit a les tres institucions, alerten que des del 20 de juliol, aproximadament, els veïnats al voltant de les vies, estan patint una circulació de trens inusual en ambdues direccions: "estem veient que aquests trens són majoritàriament de transport de mercaderies, circulen a unes velocitats excessives, al seu pas per la ciutat fan molt soroll, sobretot de nit, provocant malestar i insomni al veïnat".

A més, els veïns es queixen l'esclafit de l'estiu passat va destruir la pineda que feia de barrera sònica al costat de la via i posen de manifest una nova realitat: "durant tot l'any molta gent travessa la via per llocs indeguts, i més encara a l'estiu, per anar a la platja. És un lloc molt freqüentat per grups d’adolescents i en moltes ocasions posen obstacles a la via i pinten les senyals".

En aquest sentit, les associacions de veïns demanen una intervenció urgent: "cal que es comuniqui a la població de Vilanova i la Geltrú quin és el termini d'aquesta situació anormal i les condicions i motius pels quals es produeix aquesta situació i que es prenguin mesures correctores del soroll com per exemple tanques acústiques i replantar xiprers al llarg de tota la via al seu pas per la ciutat. Aquestes mesures no només a minoraran el malestar que produeix aquesta situació anormal actual sinó que ho farà també a llarg termini, un cop aquesta situació se superi". Els veïns consideren urgent la intervenció a les vies: "els nivells de soroll actuals són molt superiors als permesos, però també serà, en un futur proper, una inversió en el benestar de la població de Vilanova i la Geltrú. Aquestes mesures haurien d'anar fins a la Rambla de la Pau sector muntanya".

Les entitats veïnals demanen que es prohibeixi el pas de les persones, amb barreres que ho impedeixin, i que tal i com ja va demanar l'AV Baix a Mar, que es faciliti el pas en el punt del camí que enllaça el camí de Sant Gervasi amb la ronda de la Mar Mediterrània, amb les mesures pertinents. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon