Estiu 2020

Sitges demana a la Generalitat i a l’Estat espanyol el cessament definitiu del dragatge a la zona de Les Botigues

Redacció Sitges 06-08-2020 03:57

Sitges demana a la Generalitat i a l’Estat espanyol el cessament definitiu del dragatge a la zona de Les Botigues. Ajuntament de Sitges

El consistori considera que va en contra del compromís per la preservació mediambiental i de la biodiversitat del municipi, i a més genera perjudicis als veïns de la zona

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Sitges ha sol·licitat el cessament del dragatge de sediments marins al litoral sitgetà, davant la platja de Les Botigues de Sitges. La queixa, remesa al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i a la demarcació de Costes del Ministeri de Costes i Medi Marí, posa en valor la zona marina declarada Xarxa Natura 2000, la fauna local afectada pel dragatge, així com les costes “de valuós caràcter natural”.

El document demana tant a la Generalitat com a l’Estat Espanyol alternatives que no generin impacte ambiental sobre la zona. El Govern municipal insisteix en el seu compromís “per la preservació mediambiental i de la biodiversitat del municipi” i alhora aquesta activitat genera molèsties als veïns de la zona de Les botigues que reclamen, de fa temps resoldre aquesta problemàtica. “La preocupació i sensibilització social davant d'aquests fets es fa evident amb l'increment anual de queixes al consistori al veure compromès el treball de preservació mediambiental”, descriu la carta de l’Ajuntament.

El consistori destaca el perill del dragatge a mar obert per a la qualitat de les aigües de bany, a causa de l’increment en la terbolesa, paràmetre que pot incidir en la il·luminació i oxigenació de les praderies de Posidònia oceànica properes, i la pervivència i desenvolupament dels ecosistemes i biòtops existents en els fons marins on es realitza l’extracció de sorra. L’afectació que la draga podria tenir en les espècies animals també és una altre de les preocupacions que el consistori sitgetà ha traslladat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon