Referent cultural

Cunit retrà homenatge a la bibliotecària vilanovina Marisa Ibáñez el 5 de setembre

Redacció Cunit 16-08-2020 07:02

Cunit retrà homenatge a la bibliotecària vilanovina Marisa Ibáñez el 5 de setembre. Ajuntament de Cunit

Va posar en marxa la Biblioteca Pública de Cunit l’any 1989 a l’edifici del Casal Municipal i la va dirigir durant 30 anys

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El proper 5 de setembre l’Ajuntament de Cunit recordarà la vilanovina Marisa Ibáñez, qui va ser la directora de la Biblioteca de Cunit durant 30 anys: "El municipi ha viscut amb tristesa la pèrduda de Marisa Ibáñez el passat 30 de maig i és la voluntat de tothom retre-li un homenatge pel seu compromís social amb la democratització de la cultura, que serà el proper dissabte 5 de setembre".

Montse Cámara, regidora de Cultura, explica que “farem l’homenatge que la Marisa Ibáñez es mereix, la tenim en el record i sempre formarà part de la història de la cultura de Cunit, però volem compartir un moment especial per agrair-li tot el que va aportar al Cunit que la va acollir i on va créixer com a professional”.

Marisa Ibañez Milián va posar en marxa la Biblioteca Pública de Cunit l’any 1989 en l’edifici del Casal Municipal, emplaçament en un indret central del nucli antic, que va ocupar fins a la construcció l’any 2008 de l’actual biblioteca al carrer de la Creueta.

Durant gairebé dues dècades, l’espai de l’antiga biblioteca, que actualment acull l’Arxiu municipal, va ser el lloc des del que la seva directora va iniciar i desenvolupar la seva incansable tasca cultural i social i l’espai referent i emblemàtic de trobada de diverses generacions del municipi.

A més, el Ple de l’Ajuntament de Cunit per unanimitat ha acordat designar amb el seu nom l’espai de dinamització cultural que s’ubicarà a la planta baixa del Casal Municipal (antiga biblioteca), la creació d’un Festival cultural multidisciplinar de caràcter anual amb el seu nom i també un nou concurs literari de caràcter anual, amb el nom de Marisa Ibañez Milián a proposta de l’Ins Ernest Lluch en el darrer Consell Escolar Municipal.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon