Joieria Artística

El treball de fi de curs de l’alumna de l’Arsenal Patrícia Aguiló, seleccionat a Joya Barcelona

Redacció Vilafranca del Penedès 14-09-2020 06:25

El treball de fi de curs de l’alumna de l’Arsenal Patrícia Aguiló, seleccionat a Joya Barcelona. Ajuntament de Vilafranca

Joya Barcelona és la fira de joieria contemporània més important de l'Estat Espanyol i un referent internacional en aquesta matèria

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística de l'Escola Municipal d'Art Arsenal Patrícia Aguiló Bestard ha estat seleccionada per la fira de joieria contemporània Joya Barcelona i convidada a presentar el seu darrer treball, en el marc Joya Barcelona-Schools. El certamen tindrà lloc del 19 de setembre al 29 de novembre, a la seu d'Artesania Catalunya, carrer Banys Nous, 11 Barcelona.

El projecte de Patrícia Aguiló, anomenat SOM NATURA: Pell i cos. Territori sostenible, parteix de dues premisses: d’una banda, recull la idea de la cinquena pell teoritzada per Hudertwasser, que refereix la simbiosi entre natura i la humanitat, i de l’altra, l'adaptació condicionada per la irrupció de la COVID-19. Sobre aquest marc conceptual i teòric, Aguiló desenvolupa un treball de joieria contemporània agosarat, innovador i emotiu. La imaginació, la destresa tècnica i la sensibilitat en són també característiques.

Joya Barcelona és la fira de joieria contemporània més important de l'Estat Espanyol i un referent internacional en aquesta matèria. Des de la fira es convida els creadors més destacats en joieria contemporània a nivell mundial i fa mostra de peces inèdites que esdevindran tendència i paradigma. Alhora dedica un espai especial a la presentació d'obres realitzades per estudiants de joieria, seleccionant una escola de joieria internacional, una escola d'àmbit estatal i els millors treballs de les escoles catalanes.

No és el primer cop que Joya Barcelona reconeix treballs del estudiants de Joieria de l'Escola Arsenal, realitzats sota la supervisió d'Anna Rafecas, professora i cap de l'àrea de Joieria, Gabriela Soffer, professora de Taller, i Rosa Boqué, tutora dels Cicles de Joieria Artística. I és especialment significatiu que Joya Barcelona 2020 hagi escollit el conjunt de peces que Patrícia Aguiló va presentar el juny passat com a Projecte Final del Cicle Superior de Joieria Artística, ja que el va dur a terme íntegrament durant el període de confinament, amb l'aplicació i adaptació d'un model d'ensenyament-aprenentatge insòlit que va demanar responsabilitat, un gran esforç personal de totes les parts, l'ajust als recursos disponibles i la superació de molts reptes. En el cas concret dels alumnes de l'Arsenal que entre maig i juny treballaven en el projecte final d'estudis i cicle, el confinament hi va afegir la impossibilitat de disposar dels materials, eines i instruments que habitualment haurien fet servir en tallers i aules, juntament amb el suport i conducció de llur projecte des de la distància. No obstant això, els resultat dels Projectes Finals del curs 2019-20 de l'Arsenal són excepcionals i enormement meritoris. Una prova n'és el projecte de Patrícia Aguiló, seleccionat per Joya Barcelona.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon