Associacions per la Llengua Catalana

Sitges acull l’acte central del Correllengua als Països Catalans dedicat a Josep Carner

ACN Sitges 15-09-2020 06:25

Sitges acull l’acte central del Correllengua als Països Catalans dedicat a Josep Carner. Ajuntament de Sitges

La localitat celebrarà un ampli programa d’activitats del 30 de setembre al 3 d’octubre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El municipi de Sitges acull el 3 d'octubre l'acte central del Correllengua als Països Catalans, que aquest any està dedicat al poeta vinculat a Sitges, Josep Carner, una de les veus més destacades de la literatura catalana, en el 50è aniversari de la seva mort. L'acte inclourà l'encesa de la flama, la lectura d'un manifest a càrrec de l'actriu Carme Sansa i concerts de música. Coincidint amb aquest esdeveniment, la localitat celebrarà un ampli programa d’activitats del 30 de setembre al 3 d’octubre. Tota la programació, així com l'acte central del 3 d'octubre, s'ha adaptat a les exigències sanitàries que imposa la pandèmia del coronavirus.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), impulsora de la iniciativa, vol incidir en l’edició 2020 en la reivindicació del català des d’una perspectiva social, per “evidenciar el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la catalana”.

El president de la CAL, Pep Ribas, ha recordat que el Correllengua és l’acte “més important de suport a la llengua del Països Catalans”, i ha recordat que són objectius de l'entitat “la unitat de la llengua, l’estat propi i l'augment de la l’autoestima i la cohesió social”.

Des de la Comissió del Correllengua de Sitges, Adrià Enríquez ha explicat que la comissió ha ideat una programació complerta que intenta englobar els públics de totes les edats, i oferir concerts i visites guiades.

Per a l’acte central del Correllengua s’ha programat una visita a espais històrics, lectura de poemes i un espectacle infantil, al matí. Una cantada coral donarà pas a l'arribada de la Flama del Correllengua, a càrrec de la companyia La Tija i Les Veïnes, i la lectura del Manifest, a càrrec de l’actriu Carme Sansa, a la tarda, a l’Hort de Can Falç.

L'acte finalitzarà amb un espectacle poèticomusical de Calatayud i Morera d’homenatge a la figura de Josep Carner, a banda d'un concert del grup comarcal Últim Cavall i del conjunt menorquí Pèl de Gall.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon