Música solidària

MUSiCVEU tanca la seva VI edició amb els concerts de Les Anxovetes i Montse Rios

Redacció Vilafranca del Penedès 15-09-2020 07:40

Les Anxovetes. EIX

La recaptació solidària d'aquesta edició es destinarà al projecte AMPERT, que treballa per la millora de la qualitat de vida del malalt oncològic

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

MUSiCVEU tanca la seva VI edició amb dos concerts aquest mes de setembre:  Les Anxovetes i Montse Rios. El festival té noves dates pels concerts que van quedar ajornats el passat mes de març arran del confinament. Les Anxovetes actuaran el 20 de setembre i Montse Rios, el 27 de setembre. La recaptació solidària d'aquesta edició es destinarà al projecte AMPERT, que treballa per la millora de la qualitat de vida del malalt oncològic.

Les Anxovetes són un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona, que canta íntegrament en femení. Van pujar als escenaris per primera vegada al maig de l’any 2014, i al llarg dels últims sis anys han fet concerts tant dins com fora de Catalunya, formant part de les cantades més importants en el món de les havaneres, com la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, la cantada de Getxo (País Basc) i Dénia (València). També han participat en festivals i esdeveniments musicals importants fora de l’àmbit de les havaneres, i han actuat en escenaris com l’Auditori de Girona o el Palau de la Música Catalana. El pròxim 20 de setembre, Les Anxovetes estaran al Fòrum Berger Balaguer a les 19 h, amb el tema Havanera i cançó de taverna.

Per la seva banda, la pianista Montse Rios i Rallé, nascuda a Vilafranca del Penedès, presentarà el seu nou treball discogràfic fruit de la recerca de partitures inèdites de compositors catalans dels segles XIX i XX. A partir de Pere Tintorer i el seu deixeble Joan Baptista Pujol es va anar creant una escola de pianistes catalans que tenen en comú el triple vessant de compositors, intèrprets i pedagogs. Les relacions amb els principals centres musicals del moment com París i Brussel·les van propiciar que aquests músics rebessin unes influències i coneixements cabdals per formar bons músics a casa nostra.

 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon