Crisi a la indústria

Comunicat FEGP sobre els anuncis de tancament de les empreses Saint-Gobain i Robert Bosch

FEGP Vilanova i la Geltrú 18-09-2020 11:10

Ens posem a disposició de les empreses per cercar, conjuntament amb els agents socials i les diferents administracions, solucions que puguin revertir aquestes decisions, aplaçar-les en el temps o donar una nova sortida empresarial a les dues plantes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Aquestes darreres setmanes hem conegut la voluntat de les empreses Saint-Gobain Glass i Robert Bosch España d’abandonar la seva activitat a les plantes de l’Arboç (Baix Penedès) i de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) respectivament.

La FEGP (Federació empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) hem estat en contacte amb les dues empreses i, respectant les decisions empresarials, lamentem la situació perquè la seva materialització suposaria una pèrdua molt important pel teixit econòmic de les dues comarques.

Ens posem a disposició de les empreses per cercar, conjuntament amb els agents socials i les diferents administracions, solucions que puguin revertir aquestes decisions, aplaçar-les en el temps o donar una nova sortida empresarial a les dues plantes.

Però alhora volem manifestar que, més enllà d’afrontar aquesta problemàtica a curt termini, cal començar a treballar de manera urgent un pla estratègic industrial de Catalunya amb l’objectiu de  construir un model econòmic robust, capaç de generar ocupació de qualitat, amb indústria autòctona i centres de decisió propers i independents tecnològicament.

Aquest pla hauria de posar una mirada especial a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, que s’estan veien molt afectades pel tancament d’empreses relacionades amb el sector de l’automòbil però també per la davallada del sector turístic, aportant-hi inversions que augmentin la competitivitat d’aquest territori i la sostenibilitat de l’ocupació. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon