Ple del Parlament

S'aproven les resolucions de Catalunya en Comú Podem per a crear la Mesa per a la Industrialització del Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 18-09-2020 07:29

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Avui en el Ple del Parlament de Catalunya han quedat aprovada les propostes de resolució presentades pel grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem on demanen al govern:

1.- Crear amb la màxima brevetat la Mesa per a la Industrialització del Penedès amb representació d’agents econòmics i socials ( empresarials i sindicals), del món local (consells comarcals, ajuntaments i grups polítics comarcals) i de les conselleries d’Empresa, Indústria i Energia i de Treball, Afers Socials i Famílies que abordi les solucions per a evitar els tancaments anunciats en les darreres setmanes a Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i Calsonic i per a treballar en un Pla de Mesures per a la continuïtat, millora, modernització i sostenibilitat de la indústria a tot el Penedès, amb les garanties de manteniment i qualitat de l’ocupació i de les condicions laborals. Atenent el pla de mesures, crear el programa i fons de finançament per a la industrialització del Penedès a implementar de forma immediata al 2020 i al 2021.

2.- Elaborar amb la participació i concertació amb els agents econòmics, socials i institucionals locals del Penedès un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès, amb un fons de dotació econòmica dins de los fons extraordinaris del COVID-19, de lluita contra la desocupació i de sostenibilitat i millora de l’activitat socioeconòmica del Penedès.

3.-Acordar  el calendari de reunions urgent entre las conselleries d’Empresa, Indústria i Energia i de Territori i Sostenibilitat territori amb l’empresa IDIADA i els municipis on s’ubica i el consell comarcal del Baix Penedès per a valorar la possible ampliació de les instal·lacions i activitat en la recerca i desenvolupament del vehicle autònom i elèctric.  

Els comuns del Penedès han valorat molt positivament l’aprovació de les resolucions registrades i  que segons assenyalen “han de servir per encaminar, des de tots els fronts i plegades, les solucions i la sortida a la situació socioeconòmica que viu el Penedès”.  Insisteixen que ara toca de forma immediata  aturar i evitar els tancaments anunciats en aquestes darreres setmanes de la indústria penedesenca i fer complir al govern de la Generalitat els acords avui aprovats.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon