Jornada inestable

Impressionant mànega d'aigua a la costa de Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-09-2020 08:52

Impressionant mànega d'aigua a la costa de Vilanova i la Geltrú. EIX

A partir de mig matí s'esperen ruixats al litoral central, localment intensos i acompanyats de tempesta i pedra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'últim dia de l'estiu s'ha llevat amb una espectacular imatge al litoral del Garraf. Avui dilluns s'espera una jornada inestable. A primera hora del matí ja han caiguat alguns ruixats a punts del litoral central i a partir de mig matí en sorgiran de nous, localment intensos i acompanyats de tempesta i pedra.

Però la imatge del dilluns és aquest cap de fibló o mànega d'aigua que s'ha pogut captar aquest matí a la platja de Vilanova i la Geltrú. L'impressionant fenòmen meteorològic és habitual en aquest època de l'any. La tromba marina, mànega d'aigua o cap de fibló, és un intens vòrtex columnar o remolí, normalment en forma d'embut, que passa sobre un cos d'aigua, normalment connectat a un núvol cumuliformes. De fet, les mànegues marines no xuclen aigua cap amunt, l'aigua que es veu en l'embut són petites gotes d'aigua formades per condensació.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon