Festival de cinema de Sitges

El Festival de Sitges premiarà Najwa Nimri, Paco Plaza i Oriol Tarragó

ACN Sitges 22-09-2020 11:51

Najwa Nimri. EIX

Se sumaran al ja anunciat reconeixement a David Lynch i el Premi Nosferatu a Manuel de Blas

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La 53a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya premiarà la carrera de l’actriu Najwa Nimri, el director Paco Plaza i el dissenyador de so Oriol Tarragó. Najwa Nimri rebrà un Gran Premi Honorífic a Sitges en la seva propera edició; Paco Plaza serà guardonat amb el Premi Carrera Méliès per ser "un dels mestres indiscutibles del terror espanyol de les últimes dues dècades" i Oriol Tarragó, supervisor de postproducció i dissenyador de so, rebrà a Sitges 2020 una Maria Honorífica en reconeixement a la seva tasca cinematogràfica. D’aquesta manera, es completa la llista de guardonats de Sitges 2020, que encapçala el ja anunciat reconeixement a David Lynch i el Premi Nosferatu a Manuel de Blas.

Najwa Nimri rebrà un Gran Premi Honorífic a Sitges en la seva propera edició. Nimri va debutar amb 'Salto al vacío' (1995), una de les fites del cinema independent estatal, per la qual va obtenir el Premi a la Millor Actriu Europea al Festival de Berlín i dona inici a una carrera fulgurant que la converteix en una de les actrius espanyoles més destacades de la seva generació. Als anys 90, Nimri coprotagonitza 'Abre los ojos' (1997) d’Alejandro Amenábar. Després van venir altres incursions al gènere com 'Los amantes del círculo polar' (1998), 'Faust 5.0' (2001), 'Verbo' (2011) i 'Quién te cantará' (2018). A més de compaginar el cinema amb la seva altra gran vocació, la música pop, també ha esdevingut una estrella de la televisió gràcies a les sèries 'Vis a vis' i 'La casa de papel'.

Director, productor i guionista, Paco Plaza serà guardonat amb el Premi Carrera Méliès per ser un dels mestres indiscutibles del terror espanyol de les últimes dues dècades. Plaza fa els seus primers passos al món del llargmetratge amb 'El segundo nombre' (2002), 'Romasanta' (2004) i 'Cuento de Navidad' (2005), una tv movie apadrinada per Narciso Ibáñez Serrador. Anys més tard, juntament amb el seu company i amic Jaume Balagueró, fa història al gènere amb (2007), pel·lícula que inicia una de les sagues de terror més celebrades del nou mil·lenni. Amb 'Verónica' (2017) va rebre set nominacions als Premis Goya, i l’any vinent estrenarà 'La abuela', un film escrit per Carlos Vermut.

Oriol Tarragó, supervisor de postproducció i dissenyador de so, rebrà a Sitges 2020 una Maria Honorífica en reconeixement a la seva tasca cinematogràfica. Tarragó, graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), fa la seva primera participació en un llargmetratge amb 'El espinazo del diablo' (2001), de Guillermo del Toro. També ha dissenyat el so de films com (2007), 'Els ulls de la Júlia' (2008), 'Mentre dorms' (2011), 'Enemy' (2013), 'Superlópez' (2018), 'Cosmética del enemigo' (2020) i 'Malnazidos' (2020), totes dues a Sitges 2020.

Destaca especialment la seva col·laboració amb J.A. Bayona, de qui ha realitzat el so de tots els curts i llargmetratges, de 'L’orfenat' (2007) a 'Jurassic World: el regne caigut' (2018). Tarragó ha guanyat quatre premis Goya i set Gaudí, i el 2017 va ser distingit per l’Acadèmia Europea del Cinema com a millor dissenyador de so.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon