Campanya ciutadana

La campanya Jo també soc veïna denuncia “els entrebancs de l’Ajuntament a l’associacionisme vilanoví”

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-09-2020 12:55

La campanya “jo també soc veïna” denuncia els entrebancs de l’Ajuntament a l’associacionisme vilanoví. EIX

Es recolliran signatures per convocar una Audiència Pública i demanar explicacions al govern d’ERC, Capgirem VNG CUP i Junts sobre el tracte que reben les entitats que volen organitzar activitats a l’espai públic o fins i tot en els seus locals

Can Pistraus impulsa la iniciativa després del tancament de la terrassa del seu local social, dictat per una queixa veïnal, quan l’anterior negoci l’havia tingut oberta durant més de 15 anys

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La campanya “Jo també sóc veïna” s’ha presentat públicament aquest dilluns amb un llistat de demandes a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que permeti donar continuïtat a la vida associativa tan característica de la ciutat. Entre els impulsors de la iniciativa hi ha l’associació Can Pistraus, que vol denunciar públicament totes les traves administratives que ha rebut per poder desenvolupar amb normalitat la seva activitat al local social que té llogat des de fa més d’un any al carrer de la Unió. El consistori no permet ara l’ús de la terrassa interior del local. N’ha dictat el tancament excusant-se en una queixa d’un sol veí, sense escoltar les raons legals de l’entitat i quan l’anterior negoci privat, el popular “Bar Nostàlgic”, l’havia tinguda oberta durant més de quinze anys.

A aquest detonant concret que afecta Can Pistraus, la campanya “Jo també sóc veïna” hi afegeix els entrebancs administratius de tota mena en què es troben les entitats del municipi. Unes traves burocràtiques constants no només a l’hora de voler organitzar activitats a l’espai públic, sovint amb el rerefons de les queixes veïnals i el soroll, si no fins i tot en els seus propis locals socials. Un malestar que se suma a la mancança històrica d’espais adequats i permanents per a organitzar unes propostes d’oci i cultura pròpies, que reverteixen en la vitalitat característica de la ciutat.

Per tots aquests motius, els portaveus de la campanya “Jo també sóc veïna” han fet públiques unes demandes i iniciatives concretes:

1. Que es promogui l’oci de qualitat i proximitat, en què prevalgui consumir activitat social i cultural també al centre, fora de polígons i d’espais allunyats on només es pugui arribar amb vehicle privat.

2. Que s’habiliti un equipament cultural permanent i autogestionat per les entitats.

3. Que s’obri un procés participatiu per crear una ordenança de soroll i vibracions nova, que reservi un paper decisiu a la coordinadora d’entitats, i que garanteixi un equilibri amb el dret a l’oci i la socialització.

4. L’exempció de forma immediata en totes les taxes municipals per a les entitats i associacions del municipi així com un tracte diferent en els processos per a l’obtenció de permisos i llicències vers les empreses privades.

Els portaveus de la campanya també han afegit que “No demanem res que no sigui assumible o no formi part dels programes electorals dels partits de govern”. De fet, han posat sobre la taula que en cas d’incomplir aquests compromisos, per coherència amb el programa que van defensar en les eleccions, els regidors o regidores responsables s’haurien de plantejar la seva continuïtat al càrrec.

Per tal d’elevar la qüestió a l’àmbit de tot el municipi, la campanya “Jo també sóc veïna” a més a més ha començat una recollida de signatures per a la convocatòria d’una Audiència Pública on el govern municipal doni explicacions sobre la situació que viu l’associacionisme local. Tot plegat anirà acompanyat d’un desplegament d’elements gràfics que facin visible la campanya. Es posaran a disposició domassos per penjar en balcons i finestres, i es distribuiran posa-gots i altres suports a bars i locals socials que s'adhereixin al manifest.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon