Millores a la xarxa

En marxa la segona fase de renovació de la xarxa d'aigua potable de la zona Coroleu, a Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-09-2020 04:54

En marxa la segona fase de renovació de la xarxa d'aigua potable de la zona Coroleu, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

La Companyia d'Aigües de Vilanova inverteix més d'un milió d'euros en la millora de la xarxa de subministrament en aquest sector de la ciutat. El projecte contempla 4 fases d'execució

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La Companyia d'Aigües de Vilanova ha iniciat aquest mes de setembre la segona fase del projecte de renovació de la xarxa d'aigua potable Coroleu sud. Es tracta d'un projecte de modernització i millora de les canalitzacions de la companyia que té per objectiu l'optimització del funcionament i control de la xarxa.

Mitjançant la instal·lació d'equips de mesura i control en diferents punts del sector, connectats al sistema de telecontrol de la companyia, s'aconsegueix millorar el temps de resposta davant de les incidències que pugui sorgir en el servei d'abastament d'aigua. Així mateix, l'actuació també contempla ampliar i millorar la xarxa d'elements contra incendis.

La intervenció, que té una durada prevista de sis mesos, suposa una inversió de 252.571,67 euros en aquesta segona fase, sobre un total d'1 milió d'euros per a tota la intervenció al sector Coroleu sud. Sobre la capacitat d'inversió de la Companyia d'Aigües de Vilanova la regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra ha posat l'accent en el fet que “Disposar d'un servei municipal d'aigua garanteix que els beneficis no van als accionistes d'una empresa privada sinó que reverteixen íntegrament en el bé comú, a través de la millora contínua de les instal·lacions”.

D'altra banda i pel que fa a l'afectació en l'espai públic, les obres es realitzen en els següents carrers i trams:

carrer del Doctor Fleming, del 36 al 56 i del 31 al 43
carrer de Pelegrí Ballester, del 28 al 50
carrer de Josep Coroleu, del 83 al 111 i del 76 al 80
avinguda de Francesc Macià, del 97 al 149
carrer del Greco, del 17 al 25
carrer de la Gornal, del 2 al 24 i del 25 al 39
carrer de Canyelles, del 23 al 26

Aquesta actuació s'havia d'haver iniciat a l'abril d'enguany, però la irrupció de la pandèmia per la Covid-19 va obligar a endarrerir l'inici de la segona fase. Finalitzades aquestes obres de millora es preveu dotar de més cabal i pressió estable aquest sector de la ciutat. Aquesta intervenció anirà seguida d'una campanya per eliminar definitivament el subministrament per aforament i adoptar l'ús dels comptadors a la totalitat dels abonats, donant compliment d'aquesta manera amb l'Ordenança municipal d'estalvi d'aigua.

Millora de l'accessibilitat

Com ha succeït en actuacions anteriors de la Companyia d'Aigües de Vilanova, un cop realitzades les obres i, en coordinació amb la Regidoria de Mobilitat i Projectes i Obres de l'Espai urbà, es duran a termes actuacions de millora de l'accessibilitat en aquells punts on ha intervingut la companyia. Així les obres d'aquesta segona fases suposaran la intervenció en una trentena de voreres, rebaixa dels paviments, senyalització de nous passos de vianants i eliminació de graons entre la vorera i la calçada. Aquestes actuacions per condicionar, adaptar i suprimir barreres arquitectòniques en algunes cruïlles permetrà millorar els itineraris i fer-los més accessibles.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon