Drogues

Desarticulat un grup criminal al Baix Penedès dedicat al cultiu i tràfic de marihuana a escala internacional

ACN El Vendrell 25-09-2020 07:44

Desarticulat un grup criminal al Baix Penedès dedicat al cultiu i tràfic de marihuana a escala internacional. Mossos d'Esquadra

Els cossos policials desmantellen una plantació amb gairebé 4.000 plantes amb un valor de més de mig milió d'euros

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell, han desarticulat, aquest dijous, un grup criminal establert a la comarca del Baix Llobregat i el Baix Penedès, especialitat en el cultiu de marihuana. En l'operatiu s'han detingut cinc homes, d'entre 30 i 40 anys, de nacionalitats dominicana, veneçolana i espanyola, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. Els agents van desmantellar una plantació amb 3.878 plantes, valorades al mercat il·legal en més de 500.000 euros. Els detinguts passaran a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell en les properes hores.

Els cossos policials van entrar aquest dijous en una nau industrial situada al polígon industrial "La Cometa" del Vendrell. A l'interior van desmantellar una plantació de mides "industrials" que contenia 3.878 plantes de marihuana i 107 quilograms de la mateixa substància en diversos formats. També van sostreure materials i eines per a l'elaboració, la manipulació i venda de la droga.

A principis del mes de juliol, els agents van començar la investigació conjunta després de descobrir que hi havia una nau a la zona industrial que desprenia una forta olor a marihuana però no tenia cap activitat comercial declarada. Fruit de la investigació, van esbrinar que s'havia llogat l'any 2019 amb l'objectiu d'establir-hi el cultiu. A més, els arrestats havien tapiat una zona envidrada de la nau i l'havien dotat d'un circuit de vídeo vigilància exterior per detectar la presència policial o possibles robatoris per part de grups rivals.

Els membres del grup criminal disposaven de coneixements relacionats amb el cultiu de marihuana i coneixements tècnics per a realitzar connexions il·legals a la xarxa elèctrica.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon