Curs 2020/21

El consell comarcal del Baix Penedès demana la intervenció urgent de la Generalitat per garantir el transport escolar aquest curs

Redacció El Vendrell 28-09-2020 08:17

El consell comarcal del Baix Penedès demana la intervenció urgent de la Generalitat per garantir el transport escolar aquest curs. CC Baix Penedès

L’augment d’alumnes de l’ESO deixa sense places els de Batxillerat, que no tenen finançat el servei de transport escolar des del departametn d’Ensenyament

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha demanat la intervenció del departament d'Ensenyament per no deixar sense servei de transport escolar a 171 alumnes de Batxillerat de la comarca a partir del proper 1 d'octubre i que assumeixi part del cost del bus. El Consell ja està treballant per buscar una solució immediata d'urgència conjuntament amb els ajuntaments afectats de la comarca.

Fins ara, l’Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal prestava aquest servei perquè hi havien places disponibles als busos de transport escolar per als alumnes d’ESO. Els alumnes de Batxillerat pagaven al departament d'Ensenyament i ocupaven les places lliures. Ara però, amb l’augment d’alumnes d’ESO, el Consell es veu obligat a retirar aquest servei de transport als alumnes de Batxillerat a partir del proper 1 d’octubre  perquè el departament no assumeix el transport d’aquests alumnes i des del Consell Comarcal no es té la capacitat econòmica per desdoblar aquestes línies.

De moment, el Consell Comarcal ha convocat una reunió d’urgència per aquest divendres amb els alcaldes de les poblacions afectades per buscar possibles sortides i mantenir aquest servei pagant els ajuntaments la part que fins ara cobria el departament d’Ensenyament, momentàniament mentre es busca una solució definitiva a aquest problema, que no és responsabilitat municipal, ni del Consell Comarcal.

Aquest problema també es dona en altres comarques com el Baix Camp, el Tarragonès i l’Alt Penedès a causa de l’augment substancial d’alumnes d’ESO aquest curs. Actualment l’Àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona 47 línies de transport escolar de primària i ESO que traslladen a 1077 alumnes als centres educatius de la comarca cada dia amb una majoria de les línies de transport saturades.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon