Animals de companyia

L'Arboç reparteix carnets d'alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques

Redacció L'Arboç 15-10-2020 04:01

L'Arboç reparteix carnets d'alimentadors de gats a l’Arboç per evitar males pràctiques. Ajuntament de l'Arboç

Les persones que no estiguin autoritzades i donin menjar als gats del carrer podran ser sancionades

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La regidoria de Protecció d’animals de l’Ajuntament de l’Arboç va impulsar fa dos anys un programa per controlar les colònies felines amb l’objectiu d’evitar la superpoblació, reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats i gates de carrer. En aquest marc, la regidoria ha creat un carnet d’alimentador felí i cuidador que autoritza que aquesta persona alimenti els animals amb pinso facilitat per l’Ajuntament. Les persones que no disposin del carnet podran ser sancionades.

Fins al moment se n’han repartit 18 carnets de cuidador. Aquest és un pas més després que el març de 2018 es va constituir una xarxa local de voluntaris per detectar i controlar les colònies de felins mitjançant una metodologia basada en el model de captura, esterilització i retorn.

Una colònia es un grup de gats i gates que estan esterilitzats i que tenen un cuidador/a que els dóna pinso sec i que en té cura. Les colònies de gats aporten beneficis, entre ells, el control de les rates i ratolins i una major facilitat de convivència entre les persones i els propis gats.

La Campanya de Protecció i Control de Colònies de Gats és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Arboç.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon