Alerta sanitària

El Centre de Dia Mas Bau de Vilanova tanca durant 14 dies per un positiu en covid-19

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-11-2020 08:47

El Centre de Dia Mas Bau de Vilanova tanca durant 14 dies per un positiu en covid-19. Ajuntament de Vilanova

Una usuària del centre i una treballadora del Servei d'Atenció Domiciliària d'AISSA han donat positiu en una prova PCR

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Avui dijous s'ha tingut coneixement que una persona treballadora del Servei d'Atenció Domiciliària d'AISSA ha donat positiu en una prova  PCR. Tal com estableixen els protocols, s'han identificat totes les persones usuàries del servei, ateses en els darrers dies per aquesta persona, i se'ls ha comunicat a elles i/o els seus familiars per tal que contactessin amb el seu Centre d'Atenció Primària.

Una d'aquestes persones és usuària del Centre de de Dia Masbau. En ser aquest un servei d'atenció col·lectiva de persones vulnerables, se li ha realitzat un test d'antígens, que ha donat positiu.

La direcció ha seguit els protocols establerts:

-Avís als familiars de la persona que ha donat positiu per tal que la vinguessin a buscar, i perquè contactessin amb el seu CAP de referencia.
-Aïllar la persona en un espai previst per a aquestes situacions, acompanyada d'una treballadora, fins que la família se n'ha fet càrrec.
-Contactar amb la persona referent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que ha determinat el tancament del Centre de Dia durant 14 dies.
-Coordinar amb el Cap Jaume I la realització de les PCR a totes les persones usuàries i treballadores, per demà divendres a primera hora.
Comunicar el tancament temporal del centre a les persones usuàries així com a la resta de familiars.

No es pot establir una correlació clara entre els dos positius, ni en relació a la possible direcció de la infecció, ja que la COVID19, amb molta freqüència no presenta simptomatologia. En tot cas, la direcció del servei vol deixar constància que totes les persones treballadores del SAD i del Centre de Dia treballen sempre utilitzant els equips de protecció individual.

Per altra banda, entre ahir dimecres i avui dijous s'ha realitzat , amb el suport del CAP Jaume I, el cribratge de totes les persones treballadores del Servei de Residència dels Josepets, tal com indiquen les recomanacions del Departament de Salut. Fins al moment, i des del mes de juliol, no s'ha detectat cap cas positiu a la residència.

La regidora de Dependència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, ha explicat que aquests fets entren dintre de la normalitat en una situació d'alta transmissibilitat comunitària com l'actual. “El més important és detectar-ho i actuar amb celeritat segons els protocols i els plans de contingència que s'han elaborat de forma preventiva” La regidora també ha recordat la importància de no relaxar-se en les mesures preventives, claus per reduir el risc de transmissió. “És molt important que tothom que tingui contacte amb persones grans, ja sigui en residències com en l'àmbit familiar, adopti totes mesures de seguretat. Que vagin sempre amb la mascareta ben posada, rentat de mans i distància. Cal que en tinguem cura i els protegim.”

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon