Eleccions al Parlament

Per què mana Madrid?

Jordi Sánchez Solsona Calafell 19-11-2020 07:49

Jordi Sánchez Solsona. Eix

Ara hi hauran eleccions el 14 de Febrer, pot ser que surti un Parlament amb majoria independentista i que farà? Les candidatures haurien de dir-ho abans de les eleccions?

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Em pregunto, per què manen ells i no nosaltres? Ni tant sols que fos per una vegada.

Des de la C78 només hem tingut un vicepresident del govern central, per què?

Serà que per manar s’ha de voler manar, és condició necessària. És més, nosaltres, els catalans, hem volgut manar alguna vegada des de la transició?.

Ara ja no és així, però durant molts anys hem estat primers en empresa i economia, és a dir en emprenedoria. Ells no tenien industria i nosaltres sí, però tenien les institucions, el BOE, molts anys d’ofici en l’administració pública i, sobre tot, el barri de Salamanca, les Ambaixades, els Ministeris i la llotja del Santiago Bernabeu.

Els catalans durant 40 anys hem mirat cap a on s’havia de mirar? O als poders fàctics de casa nostra ja els hi anava bé que fos així?

Al 2006 tot va començar a girar reformant l’Estatut de 1979, va ser votat i aprovat pel  Parlament de Catalunya, pel Congrés dels Diputats, el Senat i referendat pel poble de Catalunya. Va ser impugnat pel PPC davant del Tribunal Constitucional i aquest fallà en contra d’una sèrie d’articles, materialitzant-se la frase d’Alfonso Guerra “le pasaremos el cepillo”. Senzillament se’l van carregar, no respectant l’altre frase del President Zapatero quan des de Catalunya digué que “aprobaremos lo que el Parlamento de Catalunya apruebe”……….. la resta fins avui ja ho coneixeu prou bé.

Desprès de les consultes d’Arenys de Munt i altres,  9 de novembre i, el més important des de la transició, el referèndum de l’1 d’octubre, vingueren les conseqüències: aplicació de l’art. 155 de la C78, presó i exili.

Ara (que ja ha costat prou ) hi hauran eleccions el 14 de Febrer,  pot ser que surti un Parlament amb majoria independentista i que farà? Les candidatures tindrien de dir-ho abans de les eleccions?, jo crec que sí ….. és a dir, es té que saber on anem.

El Parlament Independentista farà una DUI? o seguirà sota el comandament dels de sempre, Madrid? Si fos així podríem canviar el poder i que no manessin els de sempre.

I els altres? PSC, PPC, C’s, Comuns,  es a dir els constitucionalistes a Catalunya què faran? Alguna cosa es tindria de fer, seguir igual ….. promeses i més promeses? Estat Federal? Com Alemanya, Suïssa, etc.?

Es diu que el post-Covid19 ens farà canviar moltes coses, serà veritat?

Jo, de moment estic immunitzat, tot just fins passades les eleccions i desprès? “más de lo mismo”?.

Així ho veig.

Jordi Sánchez Solsona

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon