Alerta sanitària

La Generalitat intervé la residència Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú pel brot de coronavirus

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-11-2020 08:15

Actualment en el centre hi ha 31 residents, dels quals 16 són positius, i s'han traslladat 5 residents a l'Hospital Sant Camil i 8 a altres centres sociosanitaris

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Departament de Salut ha declarat la intervenció de la residència Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú atesa la situació epidemiològica i assistencial d’aquest centre. A partir d’ara assumirà provisionalment la direcció i gestió de l’equipament les Germanes Hospitalàries Hospital Mare de Déu de la Mercè. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes. La nova entitat que n’assumeix la gestió es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

Actualment en el centre hi ha 31 residents, dels quals 16 són positius, 3 negatius i 12 ja han passat la malaltia. Així mateix s'han traslladat 5 residents a l'Hospital Sant Camil i 8 a altres centres sociosanitaris i residències de referència. Malauradament, al centre s'han produït 5 exitus. També 23 dels 46 treballadors que té la residència són positius.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon