Nadal 2020

El Penedès i Garraf donen el tret de sortida a la campanya nadalenca amb l'encesa de llums als carrers

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-11-2020 09:39

Vilanova dona el tret de sortida a la campanya nadalenca amb l'encesa de llums als carrers. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú augmenta el nombre de carrers amb il·luminació especial de Nadal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Penedès i Garraf han donat el tret de sortida aquest cap de setmana a la campanya nadalenca amb l'encesa de llums als carrers comercials per donar suport al sector i incentivar les compres. Vilanova i la Geltrú ha estrenat aquest cap de setmana la decoració especial de festes, amb un augment del nombre de carrers il·luminats. Un sostre de llum als carrers dels Caputxins i de Sant Sebastià, dos arbres de leds a la plaça de les Neus i al passeig del Carme, i una peça decorativa en forma de gamba són els elements més destacats de la il·luminació nadalenca de VNG.

Aquest any l'encesa de la il·luminació de Nadal s'ha avançat respecte els anys anteriors. Segons informa el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, “aquest any és més necessari que mai donar suport al comerç de proximitat de la ciutat, i per això hem avançat una setmana l'encesa de l'enllumenat de Nadal coincidint amb les ofertes del Black Friday”.

Aquesta setmana ja s'han col·locat els arbres de Nadal a la plaça de les Neus i al passeig del Carme, davant de l'oficina de Turisme. Les dues peces són més altes que l'any passat (10 i 6 metres, respectivament). A partir d'avui divendres s'encendran la resta d'elements. Destaquen el sostre de llums als carrers Caputxins i Sant Sebastià i una peça en forma de gamba. Aquesta icona és la primera d'una sèrie de peces que s'aniran incorporant any a any la il·luminació de la ciutat amb formes relatives a temàtiques de la ciutat.

Segons Medina, “el reforç de la campanya de Nadal forma part del Pla de Xoc i el Pla de Dinamització Econòmica de la ciutat”, un pla que s'ha anat treballant amb els grups de l'oposició i amb els principals agents de la ciutat. La mesura, a més, matisa Medina, “vol promoure i apostar per nous eixos comercials de la ciutat com són l'avinguda Francesc Macià o el carrer Llibertat on s'han incrementat l'enllumenat respecte anys anteriors”.

També s'il·luminen de nou les palmeres de la plaça de les Neus, l'entrada del Museu Biblioteca Víctor Balaguer, el tram del carrer de la Llibertat des de Tetuan fins a Forn del Vidre, i la carretera (Rbla. Josep Antoni Vidal, rambla Josep Tomàs Ventosa i rambla de l'Exposició) en el del tram de l'av. Víctor Balaguer fins a la rambla Samà.

A Sant Sadurní d'Anois, aquest dijous s'ha celebrat l'acte d'encesa dels llums de Nadal a Sant Sadurní amb la presència de l'Alcalde, Josep Maria Ribas, el regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat, el regidor de Via Pública, Pere Vernet i representants de Som Sant Sadurní, entitat que els darrers anys ha anat adquirint els elements decoratius amb l’aportació dels establiments col·laboradors i amb el suport de l’Ajuntament.

La regidoria de Comerç i Som Sant Sadurní es centrarà enguany a mantenir  l’esperit de Nadal i donar visibilitat al comerç local, malgrat la situació d'emergència sanitària.

El servei de Via Pública  s'ha encarregat del muntatge de l'arbre de Nadal, que enguany té un nou format, i de la instal·lació dels elements de Nadal. També s'activarà i es donarà més rellevància al fil musical dels carrers per aquestes dates.

Durant el mes de desembre es continuarà apostant per la campanya #Comerçdevida #Comerçdevila, per sensibilitzar sobre la importància del comerç local a la nostra vila i a la nostra vida i per donar visibilitat als establiments sadurninencs.

Amb el lema «Per Nadal, compra local» es portarà a terme una planificació publicitària amb anuncis a la premsa comarcal, falques de ràdio i fulletons que s’enviaran a totes les llars. En el marc d’aquesta campanya, SOM Sant Sadurní ha elaborat 6 vídeos narratius on es pot veure una mostra de la diversitat i riquesa de tots els comerços i serveis associats.

L’associació també aposta, un any més, per incentivar la compra local i l’ús de la targeta client amb 5 sortejos setmanals de xecs regals per valor de 250€.

També es durà a terme entre els establiments associats, i amb el suport de la Confraria del Cava, el Concurs d’aparadors de la setmana del Cava, en el qual es premiarà la millor decoració i ambientació de Nadal en diferents categories.

Aquest Nadal la situació general impedeix la realització del Tió Solidari que organitza cada any SOM Sant Sadurní; és per aquest motiu que des de l'Ajuntament s’ha organitzat per al dissabte 19 de desembre l’activitat Troba el tió de Nadal.

Es tracta d’un joc d'enigmes per als adults i un joc didàctic per als infants que hauran d’anar creant una història buscant les pistes als aparadors dels establiments participants amb un premi final valorat en 250€, que se sortejarà entre els adults que resolguin l’enigma, i un obsequi per als més petits.

A Calafell, més de 400 ornaments lluminosos de Nadal s’han encés aquest divendres al vespreal municipi amb l'objectiu d'ajudar el comerç i la restauració locals.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon