Nou cartipàs

El nou regidor del PSC a Sant Pere de Ribes, Alfons Moral, assumeix Governació i Mobilitat sostenible

Redacció Sant Pere de Ribes 10-12-2020 12:58

El nou regidor del PSC a Sant Pere de Ribes, Alfons Moral, assumeix Governació i Mobilitat sostenible. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern remodela el cartipàs municipal, reforçant les regidories de l’Àmbit de Governança, Planificació Estratègica i Qualitat Democràtica

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El regidor substitut de Montserrat Vico, Alfons Moral, és el nou titular de Governació i Mobilitat Sostenible. Moral ha entrat en el govern municipal després de la renúncia de Vico el mes d’octubre passat per motius personals. Coincidint amb la nova incorporació, el govern ha decidit dur a terme una remodelació del cartipàs municipal que posa l’accent en polítiques i línies de treball que es volen potenciar, com la sostenibilitat i l’eficiència energètica, els hàbits saludables i la defensa i visibilitat del patrimoni històric.

Moral serà responsable de Mobilitat Sostenible, una de les regidories que portava Vico, i de Governació, que li delega l’alcaldessa, Abigail Garrido. La resta de competències de la regidora cessant s’han repartit entre diversos regidores i regidors. L’alcaldessa assumeix Espai Públic, Josep Moya es responsabilitza de Medi Ambient i Antònia Pulido passa a ser la nova regidora de Pla de Sostenibilitat i Transició Energètica. Fran Perona assumeix Projectes Europeus, una regidoria per la qual es fa una aposta important, i Adrià Solà passa a fer-se càrrec de Smart Cities.

Equilibrar responsabilitats entre regidories

La modificació del cartipàs també busca equilibrar les responsabilitats de la resta de regidors del govern. Així, Antònia Pulido cedeix Atenció Ciutadana a Sandra Shimazu, que ja portava temes de Diversitat i Ciutadania, i Adrià Solà assumeix Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC), fins ara competència de Fran Perona. A més, el nou cartipàs incorpora dos canvis de denominació. D’una banda, Transició Energètica, responsabilitat d’Antònia Pulido, passa a dir-se Pla de Sostenibilitat i Transició Energètica, mentre que Comerç Local i Mercats, de Juan García, incorpora Cooperativisme.

La majoria dels canvis reverteixen en un reforç de l’Àmbit de Governança, Planificació Estratègica i Qualitat Democràtica, un dels tres en què es divideix l’acció de govern. On abans hi eren la regidora Antònia Pulido i el regidor Fran Perona, ara s’hi afegeixen Adrià Solà, Sandra Shimazu i Alfons Moral.

Aposta per la sostenibilitat, la tecnologia i els fons europeus

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que amb la remodelació del cartipàs “se li dona un impuls important a tot el que estigui relacionat amb la sostenibilitat, una de les línies de govern a potenciar, quan pràcticament som gairebé a meitat de mandat”. Tanmateix, ha recalcat “l’aposta perquè la tecnologia faci molt més eficient la tasca de l’administració”.

Abigail Garrido ha remarcat, a més, que “som en uns moments importants en què es vehicularan fons europeus per a la recuperació de l’activitat, sobretot econòmica, del nostre país, i volem estar preparats per poder-nos presentar a aquests fons i gaudir de cofinançament en projectes estratègics”. Per últim, ha considerat “molt coherent” que Alfons Moral assumeixi les responsabilitats de Governació i Mobilitat Sostenible, “dues regidories que van de la mà”.

Implicat amb el voluntariat i la cultura popular

El nou regidor, Alfons Moral, és una persona vinculada amb els àmbits del voluntariat i la cultura popular al municipi. Des de fa molt de temps, ha participat en el Banc d’Aliments i “sempre ha viscut el servei públic d’una manera apassionada”, en paraules de l’alcaldessa, Abigail Garrido.

Moral fa el pas endavant com a regidor amb la voluntat “que el municipi vagi cada vegada a més, i això serà així si actuem com una família i no si ens tanquem portes a nosaltres mateixos”. Sobre la seva tasca en l’àmbit del voluntariat, ha explicat que “ja fa molt de temps que les coses no estan bé, abans de l’inici de la pandèmia, i això comporta que t’hi involucris”.

Una de les tasques que Moral assumirà com a titular de Governació i Mobilitat serà l’inici de la segona fase del Pla de Mobilitat del municipi. També preveu finalitzar l’execució dels carrils bici planificats per completar la xarxa pedalable. La seva agenda inclou, entre d’altres, l’increment del servei de transport públic allà on no arribi actualment i la construcció de la nova comissaria de la Policia Local a l’edificació de la Rambla del Garraf on ara hi ha la deixalleria municipal.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon