Crisi del coronavirus

Les alcaldesses del Garraf analitzen les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-12-2020 02:54

Les alcaldesses del Garraf analitzen les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. CC Garraf

El Consell d’Alcaldies també va compartir informació sobre programes europeus que compten amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf i la participació de tots els ajuntaments

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Ahir es va celebrar el darrer Consell d’Alcaldies del Garraf de l’any, amb la participació d’Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; i Carme Almirall, regidora d’hisenda, recursos humans, atenció ciutadana i tecnologia de l’Ajuntament de Sitges, en substitució i delegació d’Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges. També hi va participar Mònica Gallardo, consellera comarcal adjunta a presidència.

El Consell d'Alcaldies es va iniciar amb una vídeo conferència amb Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per tal d’analitzar conjuntament la situació social i econòmica arran de la pandèmia. En aquest sentit, Oliver va exposar una visió global de les perspectives econòmiques davant la Covid-19 i va analitzar les tendències de recuperació que s’esperen per al primer semestre de l'any 2021 i així com altres consideracions de caire econòmic -nacionals i internacionals- que impacten en l'economia del Garraf.

Tot seguit, es va fer una trobada virtual amb Isidre Also, director de l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf, per tal de compartir amb les alcaldesses el desenvolupament del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, una acció emmarcada dins el Pacte per a l’Ocupació del Garraf amb l’objectiu de formular estratègies i determinar accions a implementar, per a orientar la comarca cap a espais de creixement econòmic, fer-la més competitiva i dotar-la de fortaleses i oportunitats per afavorir la inversió, la iniciativa, l’emprenedoria i l’atractivitat.

En el marc d’aquest Pla, durant el darrer trimestre de l’any s’ha realitzat un procés de participació amb aportacions d’experts, professionals i coneixedors de diferents aspectes relacionats amb la comarca del Garraf. Així, s’han realitzat debats amb representants de diversos sectors com l’hostaleria, la indústria, la immobiliària, l’agricultura, la pesca, el turisme, la cultura, la promoció econòmica, la mobilitat, el comerç i les noves tecnologies, entre d’altres.

Al Consell d’Alcaldies també es va compartir informació sobre programes europeus que compten amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf i la participació de tots els ajuntaments, com “Garraf: camins, patrimoni i natura”, "Envelliment actiu i saludable, i dependència" i "Projecte d'eficiència energètica del Garraf”. També es va comentar la proposta del Pacte per a l’Ocupació del Garraf “Per un nou impuls econòmic i social, i de reactivació de l’espai econòmic al Garraf”, així com el projecte del Pla Comarcal de Sostenibilitat i altres propostes de futur. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon