Alerta sanitària

Augmenten a 24 els positius de covid-19 de la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú

ACN Vilanova i la Geltrú 12-01-2021 06:10

Traslladen a l'hospital tres contagiats per l'agreujament del seu estat de salut

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La residència de gent gran i persones dependents Els Josepets de Vilanova i la Geltrú ha detectat 24 casos positius de covid-19. En concret, el brot afecta sis treballadors i 18 residents, gairebé el 10% de les persones que viuen al centre. Tres dels interns contagiats han estat traslladats a l'hospital per l'empitjorament del seu estat de salut. El brot va començar a finals de desembre i inicialment es va focalitzar a la tercera planta d'aquest centre de titularitat municipal, però els dos últims contagis s'han detectat a la primera planta. "Això implica malauradament un avenç important del contagi dins la residència", lamenta el consistori en una nota informativa.

Aquest dimarts s'han fet proves ràpides als contactes estrets de les persones contagiades i els resultats han estat negatius. En paral·lel, però, els responsables del centre són a l'espera de rebre els resultats d'un cribratge amb proves PCR fet divendres per certificar quin és l'estat del brot.

Davant la situació, la direcció del centre ha demanat al Departament de Salut poder incrementar el personal amb una infermera i 6 gericultors addicionals. L'Ajuntament remarca que fa aquesta petició en previsió que els propers dies pugui haver baixes laborals.

Al mateix temps, el centre també ha demanat més suport per part de l'atenció primària, que ja ha estat concedit: el personal la residència comptarà amb un segon equip mèdic i d'infermeria per visitar als residents que ho requereixin.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon