Eleccions al Parlament

ERC vol una Oficina que coordini a nivell territorial els projectes per la reconstrucció post Covid-19

ERC Penedès Vilafranca del Penedès 14-01-2021 04:22

Presentació de la proposta de creació d'una Oficina territorial. Eix

Els republicans fan una crida a aprofitar els Fons de Recuperació Europeus per transformar la comarca i invertir en la reindustrialització del teixit industrial penedesenc i en projectes estratègics com l’Eix Transversal Ferroviari

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

“En els propers anys ens juguem quin Penedès tindrem i no podem perdre el tren”. Lluïsa Llop diputada republicana al Parlament i alcaldessa de Gelida va posar sobre la taula la creació d’una Oficina territorial per coordinar i impulsar projectes lligats a la reconstrucció post covid-19 per superar la crisi actual, tot aprofitant els Fons Europeus així com les accions dutes a terme per la Generalitat o altres administracions.

Per Llop és clau que el Penedès tingui una veu conjunta i una visió que agrupi les quatre comarques de la vegueria “és vital que des del territori plantegem projectes compartits per dinamitzar i enfortir el territori per fer força davant del govern i aconseguir condicionar part dels Fons Europeus”. La diputada republicana va reiterar que davant la manca d’actuació de les institucions penedesenques, governades per Junts-PDeCat i el PSC, es fa més necessari que mai “comptar amb un dinamitzador que faci avançar el Penedès i faci sentir la veu i les necessitats del Penedès”.

Projectes pel Penedès

La crisi industrial s’ha anat agreujant durant l’any de pandèmia. Durant el 2020 centenars de treballadors industrials han vist amenaçat, o perdut, la feina, fet que ha agreujat el problema d’ocupació de la comarca i la pèrdua de llocs de treball de qualitat, fet que ha generat una problemàtica social evident. A aquestes problemàtiques s’hi suma la crisi del sector vitivinícola i l’àmbit del sector serveis, una situació que posa la comarca davant d’una necessitat clara d’un nou impuls En aquest sentit Pol Pagès, president comarcal dels republicans, va exposar que cal un “Pla Penedès per la reconstrucció” que lligui les accions del govern de la Generalitat per dinamitzar i potenciar el territori i tot el que es pugui incloure amb els Fons de Recuperació Europeus. Pagès va incidir en la necessitat d’un pla per la reindustrialització del Penedès, sobretot la relacionada amb la conversió de l’àmbit automobilístic, amb projectes que desenvolupin la transició ecològica i que s’impulsi la regió agroalimentària del Penedès. Per Pagès “la reindustrialització de la comarca és fonamental per tenir musculatura econòmica, i per això hem d’estructurar una resposta a nivell de territori i amb tots els fons econòmics que s’han d’invertir al Penedès”.

Pagès també va situar projectes estratègics com l’Eix Transversal Ferroviari, un Eix que permetria descongestionar la línia de Rodalies que passa per l’Alt Penedès fent possible l’augment de freqüències i millorant el temps del trajecte. Pel republicà és bàsic que els projectes siguin útils a la ciutadania i al territori.

Veu forta pel Penedès

Per fer-ho possible els republicans consideren que és necessari que el Penedès tingui una veu forta per defensar les necessitats del territori i que pugui coordinar aquestes demandes. Per Lluïsa Llop “en els propers anys serà clau la força del Penedès per defensar un model de territori dinàmic, pròsper i que doni l’oportunitat a la gent per viure-hi, i és ara quan cal decidir com afrontem el repte de superar les crisis que patim, el Penedès ha de tenir una veu clara i convençuda per fer-se valdre”. Els republicans consideren que “el Penedès és un territori viu, i cal dotar-lo de les eines per desenvolupar-se” i els Fons europeus poden ser una oportunitat si se saben aprofitar. Per això, davant el silenci de les diferents institucions penedesenques, els republicans proposen la creació d’una Oficina per coordinar els projectes de reconstrucció del territori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon