Producció pròpia

L'espigall, flor d'hivern al Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-01-2021 08:42

Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de Node Garraf.

Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'espigall, un dels productes autòctons més emblemàtics del Garraf, es troba aquests dies en el seu apogeu. En l'esplendor de temporada, aquesta hortalissa es mostra com una genuïna flor d'hivern. Al mes de gener s'acostuma a celebrar la festa de l'espigall, coincidint amb el seu millor moment de producció, però enguany la pandèmia obliga a suspendre-la.

Montse Marcé i Remei Gimeno, de l'Associació d'Espigalls del Garraf, han compartit l'auge de la temporada amb Rosa Huguet, presidenta de l'Agència NODE Garraf, que ha visitat el mercat de Vilanova, tot just per felicitar la tasca que porten a terme des de l'Associació.

Per les restriccions derivades de la pandèmia enguany encara no s'havien pogut festejar les collites d'espigalls, tot i que les condicions climatològiques han acompanyat l'excel·lència qualitativa i l'abundància d'aquesta menja tan característica de la cultura culinària de la nostra comarca.

Des de fa vuit anys, NODE Garraf ha promogut campanyes de divulgació de l'espigall i alhora ha donat suport a la pagesia local per animar el conreu d'aquesta riquesa gastronòmica tan exclusiva de la nostra zona.  

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon