Ple municipal

Els regidors de Bellvei s'abaixen el sou un 15% per tirar endavant altres inversions

Redacció Bellvei 25-01-2021 11:10

Els regidors de Bellvei s'abaixen el sou un 15% per tirar endavant altres inversions. EIX

El pressupost municipal per al 2021 augmenta més de 77.000 €, fins als 2.360.000 €

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El ple municipal de l'Ajuntament de Bellvei va aprovar el 28 de desembre el pressupost ordinari per al 2021, que compta amb un increment de 77.296 euros i que supera els 2.369.000 euros. L'equip de govern considera que aquests comptes permetran protegir i reforçar els serveis bàsics, consolidar l'estructura laboral de l'Ajuntament i tirar endavant dues grans inversions: una nova fase de la reposició de canonades a Baronia de Mar i la instal·lació d'un ascensor a la llar de jubilats. Entre els àmbits destacats hi ha l'augment de prop d'un 13 per cent de la despesa en promoció social i igualtat, la subvenció a Càritas Bellvei (que s’incrementa un 50%) i les subvencions pera  urgències socials derivades de la pandèmia de Covid-19 i per a productes alimentaris. També s'han mantingut gairebé totes les inversions previstes en l'àmbit d'Ensenyament.

Els regidors de l'equip de govern han decidit aquest any reduir els seus sous en prop d'un 15 per cent, mantenint la dedicació en el 35%, que en conjunt suposarà més de 12.000 euros que volen destinar a aquells àmbits en què siguin més necessaris, estiguin relacionats amb la pandèmia de Covid o no. L’alcalde de Bellvei, Gerard Colet, destaca que des de cada regidoria tenen moltes propostes de projectes i d'inversions que no s'han pogut tirar endavant aquest any, i que "algunes es podrien acabar fent treballant el pressupost durant l’any": "estem esperançats que el pressupost acabi sent molt millor del que hem arribat a presentar", afegeix Colet.

Bellvei assumirà el cost d’un taxi per al transport d’alumnes de Batxillerat

Des de l'11 de gener els alumnes de Batxillerat de Bellvei poden tornar a compartir el transport escolar que ofereix el Consell comarcal del Baix Penedès amb els alumnes d'ESO que van a l'institut de l'Arboç, assumint una part del cost; l'altra anirà a càrrec del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. En el cas de Bellvei, encara falta lloc per a cinc alumnes, que ara fan el trajecte en un taxi, el cost del qual l'assumiran l'Ajuntament de Bellvei les famílies dels alumnes, que aportaran el mateix que les dels companys que viatgen en autobús. Així, el cost serà menor que el que tenia previst l'Ajuntament, que ja havia reservat una partida als comptes del 2021 per a una necessitat eventual de seguir mantenint l’aportació per a l’autobús addicional.

Des de l'inici de curs s'havia donat la situació que, atès que no hi havia prou places lliures d'aquest transport destinat als cursos d'ensenyament obligatori, alumnes de Batxillerat de molts municipis de la comarca no hi tenien lloc. Els ajuntaments i el Consell comarcal van acordar, com a mesura provisional i a l'espera que la Generalitat els oferís una solució, contractar un autobús addicional per als alumnes de Batxillerat. Ara Albinyana i Santa Oliva han buscat una solució alternativa, cosa que permet que gairebé tots els alumnes de Batxillerat puguin tornar a viatjar en l'autobús del Consell.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon