Crisi a la indústria

Els comuns lideren les mocions de la plantilla de Bosch per a la reconversió industrial de la fàbrica de Castellet i la Gornal

En comú Podem Castellet i la Gornal 22-02-2021 12:33

A l’Alt Penedès l’activitat industrial ocupa el 37% de la població activa, generalment en llocs de treball de qualitat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El grup municipal de Vilafranca en Comú i el grup comarcal d’En Comú Guanyem de l’Alt Penedès han liderat les mocions que s’han presentat i aprovat per unanimitat a l’Ajuntament de Vilafranca i al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, reclamant més implicació per part de la direcció de la multinacional Bosch i del Departament d’Empresa per a fer possible la reconversió industrial de la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal.

El 22 d’octubre de 2020, la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors, amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, arribaren a un acord per tancar l’ERO. En aquest acord es contemplava la formació d’una comissió de reindustrialització de la fàbrica que es reuniria cada mes i en la que hi participen el Comitè d’empresa, la direcció de Bosch i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. L’acord signat estableix que si el 30 de setembre de 2021 no hi ha cap proposta per escrit de comprador, es diluirà la Comissió i, per tant, es tancarà el centre el 30 de novembre de 2021.

El Comitè d’Empresa, els treballadors i treballadores i els sindicats de Bosch (UGT i CCOO) veuen com al llarg dels quatre mesos transcorreguts des de la signatura de l’acord, no s’ha presentat a la Comissió cap projecte consistent, més enllà d'alguns projectes interessats en vindré a Catalunya i que han preguntat per la fàbrica que l’empresa Bosch te a Castellet i la Gornal. Projectes que s’han anat descartant de moment.

A l’Alt Penedès l’activitat industrial ocupa el 37% de la població activa, generalment en llocs de treball de qualitat. La industria, a més de tenir una llarga tradició a la comarca, és necessària pel seu dinamisme tecnològic, pel seu paper d’impuls del sector de serveis, per a l’equitat salarial, l’ocupació femenina i l’equilibri territorial. La necessària reindustrialització del Penedès no pot passar, però, pel tancament de fàbriques, sinó per la seva reorientació i reconversió cap a sectors sostenibles i amb treball digne. 

La moció insta a la direcció del grup Bosch, al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Industria, comercio y turismo del Gobierno de España, a intensificar la cerca d’alternatives al tancament de la seva fàbrica a Castellet i la Gornal, mitjançant la presentació de propostes viables de continuïtat de l’activitat econòmica i el manteniment del màxim dels llocs de treball.

També s’insta al nou govern de la Generalitat de Catalunya a complir l’acord del Parlament de crear la Mesa per a la Industrialització del Penedès i d’elaborar un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès. I al Consell Comarcal de l’Alt Penedès a reactivar la taula de reindustrialització de l’Alt Penedès.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon