Narrativa

La Cultural i Andana convoquen el V Premi Anna Maria de Saavedra que enguany s'amplia als autors del Baix Penedès

Redacció Vilafranca del Penedès 23-02-2021 10:51

Llibreria La Cultural. EIX

El guardó està pensat per ajudar els autors penedesencs a publicar la seva primera obra literària, ja sigui narrativa, teatre o poesia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La Cultural Llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, convoquen la cinquena edició del Premi Anna Maria de Saavedra per ajudar els escriptors residents a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès a publicar la seva primera obra literària ja sigui de narrativa, teatre o poesia. Si fins ara la convocatòria s’adreçava, doncs, a autors inèdits residents a l’Alt Penedès, enguany s’amplia l’àmbit geogràfic als residents a la comarca veïna. Així mateix, també s’amplia el període de presentació d’originals, ja que es podran lliurar a partir del moment de difusió pública de les bases del premi i fins al dia 25 de juny d’enguany, a les 20,30 hores, a La Cultural llibreria (carrer de Sant Joan, 12 de Vilafranca del Penedès), mentre que el veredicte es farà públic el dia 13 de setembre. Llevat d’aquests canvis, tant l’enfocament del premi com les bases continuen sent idèntics a les anteriors edicions. Així, doncs, l’objectiu del V Premi Anna Maria de Saavedra continua sent la publicació de l’obra guanyadora, la seva presentació pública i la distribució a les llibreries de tot el domini lingüístic de parla catalana de cara a la campanya de Nadal.

Un jurat format per escriptors, representants de la llibreria i de l’editorial seleccionarà la millor proposta literària d’un autor de l’Alt i el Baix Penedès, ja sigui poesia, narrativa, teatre, dietari, memòries o assaig, per editar-la i distribuir-la a llibreries de tot el domini lingüístic de parla catalana, així com organitzar la seva presentació pública. En aquesta convocatòria només hi queden excloses, doncs, les obres adreçades a un públic infantil i juvenil, així com els assaigs acadèmics o científics.

Descobrir nous talents literaris

La convocatòria pren el nom i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra Macià (1905-2001), una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això mateix s’adreça a tots aquells autors residents a l’Alt i el Baix Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho en uns temps en els quals les polítiques editorials venen marcades per la rendibilitat immediata i la manca de risc. El guardó, doncs, vol incentivar la producció literària a les dues comarques i donar una oportunitat a nous talents literaris.

En aquest sentit, el jurat del V Premi Anna Maria de Saavedra no es fixarà tant en l’edat de l’autor o en el gènere dels originals presentats com en la qualitat literària de la proposta a l’hora der fer l’elecció. La idea de l’organització és donar a conèixer l’obra guanyadora a mitjans de setembre i que es pugui presentar públicament a primers de desembre d’enguany, coincidint amb l’aniversari de La Cultural Llibreria. Es tracta, doncs, que l’obra, ja publicada, es pugui posar a la venda durant la campanya de Nadal, sempre i quan les circumstàncies actuals, marcades per la pandèmia de la Covid-19, ho permetin.

A les tres primeres edicions del premi, es van presentar el mateix nombre d’originals, una dotzena, de diversos gèneres –teatre, narrativa i poesia- i el jurat qualificador va elegir, per unanimitat, la novel·la de Pep Antoni Roig Abans de la boira (2017), Que tota aquella merda valgui la pena (2018) d’Anna Mas i Coses sublims (2019) d’Agnès Esquirol, mentre que l’edició 2020 va ser declarada deserta.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon