Agroramaderia

Eleccions agràries: la importància de participar-hi

Rafel Ramon Vilafranca del Penedès 23-02-2021 04:28

Rafel Ramon. Eix

A Unió de Pagesos creiem fermament en la importància de la vostra participació, pageses i pagesos de l’Alt Penedès, per fer sentir la vostra veu i per lluitar pels vostres interessos i pels de la pagesia del futur

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Començo explicant-vos què va significar la lluita per abolir les eleccions a Cambres Agràries i aconseguir una llei catalana d’eleccions al camp català. Aquest fet va significar deslligar-nos plenament d’un sistema d’eleccions de model de sindicat vertical del règim perquè es convertissin en el model de participació democràtica.

Els dies 25 i 26 de març es convoca totes les persones professionals del sector agrari a participar en les eleccions agràries. En aquestes les eleccions es dona veu a la pagesia del territori català perquè expressi per qui vol que siguin representats els seus interessos en l’àmbit agrari.

D’aquestes comeses i sortirà el percentatge que cada organització assoleixi. Vull recordar que Unió de Pagesos va obtenir fa cinc anys el 56,78% dels vots i la 67,37% de la representativitat, i és l’organització agrària majoritària, amb la responsabilitat que això significa. Hem fet arribar les necessitats de la pagesia, ens hem defensat en les situacions difícils, hem treballat per la dignitat de pagesos i ramaders i hem impulsat canvis per millorar els preus dels nostres productes. Hi ha moltes tasques assolides però també en queden de pendents que haurem de continuar reivindicant a les administracions.

La participació de tota la pagesia de l’Alt Penedès i d’arreu de Catalunya en aquest procés electoral és vital per garantir-ne la veu. No podem menystenir la importància de votar, ja que és clau per decidir la representativitat dels sindicats agraris, i per aconseguir més força per defensar els interessos de la pagesia, en l’àmbit individual i en el col·lectiu.

El 29 de gener va ser publicat el cens definitiu on es convocava tots els professionals agroramaders, i fins el 7 de febrer es podien presentar les candidatures. Des d’aquell moment estem en precampanya, fins el proper 10 de març que s’ iniciarà la campanya i que durarà fins el 24 del mateix mes.

Amb l’actual context de pandèmia, es podrà votar presencialment a diferents poblacions de la comarca, seguint les mesures de seguretat i higiene garantides pel Procicat. A l’Alt Penedès, aquestes poblacions seran Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Martí Sarroca, Castellví de la Marca (La Múnia), Font-rubí (Guardiola de Font-rubí) i Subirats (Sant Pau d’Ordal). També es podrà votar de manera telemàtica i amb cens universal (qualsevol persona física podrà votar a tots els punts presencials).

A Unió de Pagesos creiem fermament en la importància de la vostra participació, pageses i pagesos de l’Alt Penedès, per fer sentir la vostra veu i per lluitar pels vostres interessos i pels de la pagesia del futur. La Unió de Pagesos sempre hi som.

Rafel Ramon
Coordinador comarcal de l’Alt Penedès d’Unió de Pagesos

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon