Manifestació

Declaren dues activistes acusades d'increpar els Mossos en una manifestació antifeixista a Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 07-04-2021 09:19

Declaren dues activistes acusades d'increpar els Mossos en una manifestació antifeixista a Vilafranca. Baula

Les dues antifeixistes van ser denunciades per haver participat suposadament en una concentració contra la presència de VOX el passat 6 de febrer, tot i que no van ser identificades durant l'acte

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Dues activistes han passat pels jutjats aquest dimarts a Vilafranca del Penedès acusades d’increpar els Mossos d’Esquadra durant una concentració antifeixista. Les dues antifeixistes van ser denunciades pels Mossos per haver participat suposadament en una concentració contra la presència de VOX el passat 6 de febrer, tot i que no van ser identificades durant l'acte.

Els fets es remunten a la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya, quan el partit d’extrema dreta va muntar una parada a la rambla de Sant Francesc, que va ser contestada amb una concentració antifeixista de rebuig a la presència de VOX. La presència de membres del partit d’extrema dreta que es van encarar amb els manifestants va generar moments de tensió que es van accentuar amb la presència de membres del cos d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Fruit d’aquells fets, dues activistes han estat citades a declarar aquest dimarts 6 d’abril als jutjats de Vilafranca denunciades pels Mossos d’Esquadra. Les denunciades hi han anat acompanyades per un grup de suport de desenes de persones. Des del col·lectiu Baula es vol denunciar una vegada més "el paper dels Mossos d’Esquadra en la persecució i criminalització dels moviments socials, en aquest cas del moviment antifeixista". Des del col·lectiu antirepressiu del Penedès es considera que "el dispositiu policial que es va muntar el dia dels fets va contribuir a generar més tensió i que, una vegada més, les actuacions policials van dirigides a perseguir l’antifeixisme mentre la ultradreta manifesta impunement el seu discurs racista, masclista i catalonòfob".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon