Sindicat

CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf organitza el seu 3r congrés amb el títol “Treball Digne, sostenibilitat i igualtat”

Redacció Vilafranca del Penedès 13-04-2021 04:25

CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf organitza el seu 3r congrés amb el títol “Treball Digne, sostenibilitat i igualtat”. EIX

L’actual secretari general, Josep M. Romero, optarà a la reelecció per un nou període de quatre anys i presenta un equip amb un 40% de dones

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf organitza el seu 3r congrés, en el que participaran 160 delegats i delegades dels diferents sectors d’activitat i de les quatre comarques. El sindicat es presenta en aquest 3r congrés amb una fusió territorial molt consolidada, amb 29.312 persones afiliades i un 44,63% de representativitat a les empreses, sent el primer sindicat a totes quatre comarques.

Els debats se centren a adaptar-se al context de crisi econòmica i social apostant pel diàleg social i la concertació al territori per garantir transicions socials justes i, assumir la digitalització i la transició ecològica com a oportunitats per generar ocupació de qualitat i amb drets. També es debatrà sobre l’organització interna d’implementar un sistema d’acollida, assessorament, participació i comunicació que permeti, des de la proximitat, organitzar i representar als sectors més vulnerables i precaris del món del treball. Es presentaran 3 resolucions sobre: Concertació territorial, sindicat feminista i sobre joves i noves realitats del treball.

L’actual secretari general, Josep M. Romero, optarà a la reelecció per un nou període de quatre anys i presenta un equip amb un 40% de dones, que combina estabilitat amb renovació, rejoveniment i diversitat dels diferents sectors d’activitat existents a CCOO. La coordinació de l’Alt Penedès i el Garraf recaurà en l’Albert Rodríguez, sindicalista i assessor jurídic de Vilanova i la Geltrú, bon coneixedor de la realitat institucional i social de la vegueria del Penedès amb àmplia experiència i responsabilitats sindicals a CCOO i la coordinació de l’Anoia, recaurà en l’Alfred Simó, un cop l’Alfonsa Santiesteban s’ha jubilat. L’Alfred Simó és igualadí, professor de primària, especialitzat en formació d’adults, qualificacions professionals i molt vinculat a moviments socials i educatius de la comarca.

A l’acte inaugural, previst a les 9.25 hores, participaran representants del món de la cultura com a símbol de suport a un sector molt castigat per la crisi i adreçaran unes paraules de salutació i benvinguda l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el president del consell comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch. A l’acte de cloenda del congrés està previst a les 16.30 hores i està prevista la intervenció de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya i del nou secretari o nova secretària general de la Unió intercomarcal de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon