Alerta sanitària

Almenys el 15% de la població del Penedès i Garraf ha rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la covid

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-04-2021 12:59

El Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i la seu dels Castellers de Vilafranca del Penedès són seus de la vacunació massiva . Institut Català

Des d'avui, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la seu dels Castellers de Vilafranca són seus de la vacunació massiva en un territori on s'ha disparat el risc de rebrot en la darrera setmana

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El 17% de la població de l'Alt Penedès i Garraf i el 15% de la població del Baix Penedès ha rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. De moment, la pauta total només cobreix el 5% dels residents a les nostres comarques, però el percentatge supera el 90% en el cas de les persones que viuen en residències. Des d'avui, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i la seu dels Castellers de Vilafranca del Penedès són seus de la vacunació massiva al territori. 

Per comarques, l'Alt Penedès és la que compta amb més persones vacunades, el que representa el 17% de la població amb almenys una dosi i el 5,4% amb la pauta completa. Per col·lectius, el 92% de les persones de les residències ja estan immunitzades i més del 72% del personal de les residències, atenció primària i dels hospitals; el 67% de les persones dependents i el 34% dels majors de 80 anys. En total, a la comarca hi ha 18.611 persones vacunades amb la primera dosi i 5.660 amb les dues. Amb tot, les dades de la pandèmia a la comarca són preocupants amb un risc de rebrot a l'alça i que supera el 335, 18 punts més que la passada setmana, en una comarca que ha comptabilitzat 297 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, segons dades de Salut.

Pel que fa a les dades de la comarca del Garraf, la que comptabilitza més persones vacunades en termes absoluts, el 17,8% de la població ha rebut ja almenys una dosi del vaccí i el 5,2% amb la pauta completa. Per col·lectius, el 93,4% de les persones de les residències ja estan immunitzades i més del 77% del personal de les residències, atenció primària i dels hospitals; el 60% de les persones dependents i el 25% dels majors de 80 anys. En total, a la comarca hi ha 26.738 persones vacunades amb la primera dosi i 7.630 amb les dues. Amb tot, les dades de la pandèmia a la comarca són molt preocupants amb un risc de rebrot disparat i que supera els 204, 129 punts més que la passada setmana, en una comarca que ha comptabilitzat 288 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, segons dades de Salut.

El Baix Penedès és la comarca amb una cobertura de la vacunació més reduïda, amb el 15,9% de la població amb almenys una dosi i l 4,2% amb la pauta completa. Per col·lectius, el 95,5% de les persones de les residències ja estan immunitzades i més del 70% del personal de les residències, atenció primària i dels hospitals; el 69,7% de les persones dependents i el 13% dels majors de 80 anys. En total, a la comarca hi ha 26.738 persones vacunades amb la primera dosi i 7.630 amb les dues. Com al Garraf, les dades de la pandèmia a la comarca són molt preocupants amb un risc de rebrot disparat en les darreres jornades que supera els 211, 192 punts més que la passada setmana, en una comarca que ha comptabilitzat 288 defuncions per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, segons dades de Salut.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon