Cava ecològic

La DO Cava preveu que els productes de Guarda Superior siguin 100% ecològics el 2025

ACN Sant Sadurní d'Anoia 22-04-2021 11:03

La DO Cava preveu que els productes de Guarda Superior siguin 100% ecològics el 2025. DO Cava

Actualment una tercera part dels caves de màxima categoria s'elaboren amb aquest criteri

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La Denominació d'Origen Cava ha anunciat aquest dimecres que preveu assolir la producció 100% ecològica dels Caves de Guarda Superior l'any 2025. L'objectiu afecta els productes Reserva, Gran Reserva i de Paratge Superior, que tenen envelliments mínims de 18, 30 i 36 mesos, respectivament. El Consell Regulador apunta que aquest propòsit forma part del tarannà de la nova normativa de la DO Cava, aprovada l'estiu passat i la qual és "la més exigent del món entre els escumosos de qualitat amb DO elaborats sota el mètode tradicional". L'ens subratlla que la intenció final és "garantir la conservació del territori i el futur del sector". Actualment, un 34% de la producció dels caves de màxima categoria s'elaboren amb criteris 100% ecològics.

"Sabem que tant el consumidor com el mercat demanen producció ecològica. La cura i preservació del territori és quelcom amb què ens sentim plenament identificats", ha remarcat aquest dimecres el president del Consell Regulador, Javier Pagès, amb motiu d'una trobada sobre la viticultura ecològica liderada pel Master of Wine Álbaro Ribalta.

A banda de la producció d'alta gamma totalment ecològica, la DO Cava ha destacat que referma l'aposta per criances llargues, vinyes amb edat mínima de 10 anys, una producció màxima de 10.000 quilos per hectàrea i especificitat de l'any de collita a l'ampolla.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon